ELNÖK (Vörös Vince)

Teljes szövegű keresés

ELNÖK (Vörös Vince)
ELNÖK (Vörös Vince): Köszönöm. Képviselőtársaim foglalják el helyüket. Határozathozatal következik.
Fodor Tamás képviselőtársunk nem fogadta el az államtitkári választ. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e a választ. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Az Országgyűlés határozatképtelen.)
Meg kell ismételnünk a szavazást. Kérem, foglalják el helyüket. Csak egy szavazat kellene még. (Zaj. – Felkiáltások: Tizenkettő!)
Kérném szavazásra előkészíteni a táblát. Kérem, most szíveskedjenek szavazni. (Megtörténik. – Egy hang: Még kevesebben vannak! – Derültség.)
Képviselőtársaim! Kis türelmet kérek. Az alkotmányügyi bizottság ülésezik, beszólítjuk őket is. (Rövid szünet következik.)
Képviselőtársaim. Megismételjük a szavazást. Ismétlem: Fodor Tamás képviselőtársunk nem fogadta el az államtitkári választ. Kérdezem az Országgyűlést, elfogadja-e az államtitkár úr válaszát. Kérem, szavazzanak. (Megtörténik. – Az Országgyűlés határozatképtelen.)
Kérem, aki nem ül a helyén, szíveskedjék elfoglalni, mert most már igazán kevés képviselő kellene még. (Zaj.)
Megismételjük a szavazást, képviselőtársaim! Reméljük, most már határozatképesek leszünk. Kérem, most szíveskedjenek szavazni. (Megtörténik. – Az Országgyűlés határozatképtelen.)
Úgy látszik, két szavazás közben fogy a képviselők létszáma. Az előbb még 191-en voltunk, most csak 190-en.
(15.00)
Kérném szépen a helyüket elfoglalni, képviselőtársaim. Ne tegyük komolytalanná a Parlament ülését!
Megismételjük a szavazást. Kérem, most szíveskedjenek szavazni. (Megtörténik.) Köszönöm. Határozatképesek vagyunk. Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 109 "igen" szavazattal, 78 ellenében, 5 tartózkodás mellett az államtitkári választ elfogadta.
Dr. Pap János, a Fiatal Demokraták Szövetsége képviselője; dr. Török Gábor, a Magyar Demokrata Fórum képviselője; Filló Pál, a Magyar Szocialista Párt képviselője és dr. Kiss Róbert, a Szabad Demokraták Szövetségének képviselője interpellációt nyújtottak be a környezetvédelmi miniszterhez "Az engedélyezett hulladék" címmel. Képviselőtársaim közül ki kívánja elmondani az interpellációt? (Pap János jelentkezik.) Dr. Pap János képviselőtársunk jelentkezett, átadom a szót.
Interpelláció: Dr. Pap János (FIDESZ) dr. Török Gábor (MDF) Filló Pál (MSZP) és dr. Kiss Róbert (SZDSZ) – a környezetvédelmi és területfejlesztési miniszterhez – "Az engedélyezett hulladék" címmel

 

 

Arcanum Újságok
Arcanum Újságok

Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem

Arcanum logo

Az Arcanum Adatbázis Kiadó Magyarország vezető tartalomszolgáltatója, 1989. január elsején kezdte meg működését. A cég kulturális tartalmak nagy tömegű digitalizálásával, adatbázisokba rendezésével és publikálásával foglalkozik.

Rólunk Kapcsolat Sajtószoba

Languages







Arcanum Újságok

Arcanum Újságok
Kíváncsi, mit írtak az újságok erről a temáról az elmúlt 250 évben?

Megnézem