HEGYI GYULA

Full text search

HEGYI GYULA
HEGYI GYULA, az emberi jogi, kisebbségi és vallásügyi bizottság előadója: Köszönöm. Nem vagyok sem doktor, sem elnök; egyszerűen Gellért Kis Gábor elnök úr helyett szeretném egészen röviden ismertetni, hogy miért kérjük ennek az országgyűlési határozatnak a sürgős tárgyalásbavételét.
Az a helyzet, hogy a költségvetésben elhatároztuk - némi vita után -, hogy az egyházak költségvetési támogatását hogyan biztosítja a Magyar Országgyűlés, a különböző egyházak közti felosztás azonban az emberi jogi bizottság hatáskörébe tartozik. Az emberi jogi bizottság a különböző egyházak vezetőivel, a Művelődési Minisztériummal, másokkal konzultálva elkészített egy felosztási javaslattervezetet, amit szeretnénk, ha elfogadnának. Azért nagyon fontos ennek az elfogadása, mert amennyiben ebben az évben nem sikerül ezt elfogadnunk, januártól nem tudják folyósítani az egyházak állami támogatását. Az elmúlt években sor került ugyan bizonyos folyósításokra, ezeket azonban a Számvevőszék - joggal vagy jogtalanul, ne vitassuk - támadta. Ilyen módon tehát, ha erre nem kerülne sor, az egyházaknak hitelt kellene fölvenniük, hogy a támogatás beérkezéséig valahogy megéljenek.
Ezért mindenképpen kérjük, hogy ezt még az idén fogadjuk el. Köszönöm a figyelmüket.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť