ELNÖK (dr. Salamon László)

Full text search

ELNÖK (dr. Salamon László)
ELNÖK (dr. Salamon László): Köszönöm. Kérdezem a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a sürgős tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 209 szavazattal, ellenszavazat nélkül, 5 tartózkodás mellett az előterjesztés sürgős tárgyalásbavételét elrendelte.
(16.20)
Tisztelt Országgyűlés! Dr. Balsai István és képviselőtársai sürgős tárgyalást kértek az ügyvédségről szóló törvényerejű rendelet módosítását kezdeményező törvényjavaslatra. Az indítványhoz csatolták 110 országgyűlési képviselő támogató aláírását, így az Országgyűlés kedvező döntése esetén nincs házszabályi akadálya annak, hogy az előterjesztés még a rendkívüli ülésszakban megtárgyalásra kerülhessen.
Megkérdezem, hogy a Házszabály 46. § (2) bekezdése értelmében rendelkezésükre álló kétperces indoklás lehetőségével kívánnak-e élni az előterjesztők. (Dr. Balsai István: Nem.) Nem kívánnak élni.
Kérdezem akkor a tisztelt Országgyűlést, egyetért-e a sürgős tárgyalással. Kérem, szavazzanak! (Szavazás.)
Kimondom a határozatot: az Országgyűlés 194 igen szavazattal, 6 ellenszavazattal, 13 tartózkodással az előterjesztés sürgős tárgyalását elrendelte.
Tisztelt Országgyűlés! Bejelentem, hogy dr. Orbán Viktor és Kósa Lajos képviselőtársaink az 1991. évi XXV. törvény módosítását kezdeményező önálló indítványuk tárgysorozatbavétele ügyében a jövő héten kívánnak szólni.
Tisztelt Országgyűlés! Herbály Imre és Simon József képviselők sürgősségi kérelemmel önálló indítványt terjesztettek elő a gazdasági kamarákról szóló törvény módosítására T/401. számon.
Önálló indítványukhoz csatolták a rendkívüli ülésszakban szükséges aláírásokat is, mármint a javaslatuk rendkívüli ülésszakban történő tárgyalásához szükséges aláírásokat is, mindösszesen 79 aláírást.
Az előterjesztést megtárgyalásra kiadom a gazdasági bizottság helyett a mezőgazdasági bizottságnak.
Tisztelt Országgyűlés! Emlékeztetem képviselőtársaimat, hogy három előterjesztés általános vitáját lezártuk, de a részletes vitára bocsátásra még nem kerülhetett sor.

 

 

Noviny Arcanum
Noviny Arcanum

Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť

Arcanum logo

Arcanum Adatbázis Kiadó, popredný poskytovateľ obsahu v Maďarsku, začal svoju činnosť 1. januára 1989. Spoločnosť sa zaoberá hromadnou digitalizáciou kultúrneho obsahu, jeho triedením do databáz a publikovaním.

O nás Kontakt Tlačové správy

Languages







Noviny Arcanum

Noviny Arcanum
Zaujíma Vás, čo o tejto téme písali noviny za posledných 250 rokov?

Zobraziť