LÁZÁR JÁNOS,

Full text search

LÁZÁR JÁNOS,
LÁZÁR JÁNOS, a Miniszterelnökséget vezető miniszter: Köszönöm szépen. Igen tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Elnök Úr! A délelőtt folyamán tudtam konzultálni miniszterelnök úrral, és szeretném megnyugtatni az Országgyűlést, az igazságügyi miniszter munkájával a miniszterelnök teljes egészében elégedett, kiválóan fölkészült igazságügyi miniszternek tekinti, aki nemcsak Magyarország érdekeinek a védelmére képes, hanem európai színtéren is képes a magyar érdekek védelmét 100 százalékban megvédeni, mint ahogy ezt teszi is ezekben a napokban és ezekben a hetekben, amikor a Magyarország érdekeit és határát védő jogi határzár védelmében folytat nagyon nagy küzdelmet. Arra kérem képviselőtársaimat, hogy támogassák ebben Trócsányi László miniszter urat, és minden alaptalan és valóságot nélkülöző rágalmat közösen utasítsanak el.
Először is szeretném elmondani, hogy Trócsányi Lászlónak nemcsak a munkája az, ami hitelessé teszi őt, hanem a személyisége is. Aki ismerheti - én magam tanítványa voltam annak idején a szegedi egyetemen -, az pontosan tudja, hogy a személyes tisztességéhez soha ebben az országban kétely és kétség nem férhetett. Azt is mindannyian tudjuk, hogy az elmúlt 27 évben nagyon sok nemzetközi iroda kezdte meg Budapesten a tevékenységét, és szerencsére néhány magyar ügyvédnek Trócsányi László közreműködésével sikerült fölépítenie az ország legjobb magyar ügyvédi irodáját. Ezt nem szégyellnünk kell, hanem erre büszkének kell lennünk.
Ami az összeférhetetlenség szigorú követelményét illeti, annak miniszter úr mindenben megfelel, tekintettel arra, hogy 2007 óta szünetelteti az ügyvédi tevékenységét, hiszen alkotmánybíró, Magyarország brüsszeli, párizsi korábbi követe, aki meggyőződésem szerint külön is figyel arra, hogy az összeférhetetlenség vádja semmilyen formában ne érhesse el. Tehát összeférhetetlenség nem áll fönn, vagyoni viszonyai átláthatóak, hiszen vagyonbevallást tesz, és ez, azt gondolom, mindannyiunk számára hozzáférhető és ismert is.
Soha nem tapasztaltam a személyes munkám során semmiféle elfogultságot. Ami pedig az elfogultságot illeti, ön megkérdőjelezi a magyar bíróságok függetlenségét, amikor azt állítja, hogy egy ügyvédi iroda megbízásán múlna az ítélet, amit, azt gondolom, hogy mindannyiunknak vissza kell utasítanunk. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me