DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Tisztelt Képviselőtársaim! Valóban, a paksi erőmű Magyarországon kivételes helyzetben van, hiszen egyetlen, jelenleg még egyetlenegy ilyen az országban, és az ott alkalmazott dolgozóknak nagyon hosszú képzési ideje mellett nagyon nagy felelőssége van a végzett munkáért. Ezért, képviselő asszony, a legkisebb fiú jelenleg az országos átlagnak a négy-hatszorosát keresi, tehát azért olyan nagyon árvafiú-helyzetben nincsenek.
Félreértés ne essék! Az általuk végzett munka is kivételes, de az általuk eddig kapott bér is kivételes volt. (Egy hang: Így van!) Éppen ezért egyébként a 30 százalék - mindenütt hangsúlyoztuk, hogy - átlag, van, ahol több. Például a postánál ez 34 százalék, mert ők viszont messze az országos átlag alatt keresnek. De félreértés ne essék, nem lehet egymáshoz viszonyítgatni. Nyilvánvaló, hogy a paksiakat a saját munkájukhoz, a volánosokat, a mozdonyvezetőket vagy a postásokat a saját munkájukhoz kell mérni.
Amire szeretném a figyelmet felhívni, és amiben a segítséget kérni, a tárgyalások folynak. Higgadtságot kérek mindenkitől, a tárgyalások folynak, és bízom benne, hogy az ország többi vállalatához hasonlóan az MVM-mel és Pakssal is (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) eredményes bértárgyalásokat tudunk folytatni. Köszönöm a türelmét, elnök úr. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me