GŐGÖS ZOLTÁN

Full text search

GŐGÖS ZOLTÁN
GŐGÖS ZOLTÁN (MSZP): Államtitkár Úr! Az az igazság, nem azzal van baj, hogy nyilvántartásba kell venni ezeket a kutakat. Én azt kérem, azt mondom, hogy az a végrehajtási rendelet, ami ezzel kapcsolatban született, ami vázrajzot, telepítési rajzot meg hozamtervet, meg ilyeneket kér tanyasi emberektől, nem gondolta végig, mit kér. Ez a lényege a dolognak. Mert ahhoz nem kell semmiféle vázrajz, hogy egy hozzáértő ember egy 200 éves kútról megállapítsa, hogy az most veszélyforrás-e vagy sem. Ha 200 évig nem volt veszélyforrás, most se veszélyforrás.
A törvénymódosítás nem ezekkel kapcsolatban született, hanem tényleg összevissza furkáltak mindenféle kutakat. Tehát eleve, mondom, az ásott kutaknál teljesen fölösleges, amit kérnek; nem lehet onnan megszennyezni ivóvízbázist, mert ezek talajszinten vannak, és nem a karszt szintjén. Megszennyezni fúrt kutakkal lehetne, amik nagyon mélyek.
Én ezért mondom azt, hogy változtassák meg ezt a végrehajtási rendeletet, legyen bejelentési kötelezettség, egyébként nem 3 ezer, hanem 5 ezer forint, de még ez se akkora összeg, hogy ez ne érné meg valakinek, hogy legális kútja legyen, és majd a hatóság egy ellenőrzési programmal döntse el, hogy melyik az a kút, amihez valóban kellenek ilyen paraméterű adatlapok. (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.) Tehát én ezt kérem, 2018. év vége a határidő, van még idő ezen gondolkodni, de ne tegyék ki ennek a több százezer tanyasi meg falusi embert. (Taps az MSZP soraiban.)
(13.40)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me