SALLAI R. BENEDEK

Full text search

SALLAI R. BENEDEK
SALLAI R. BENEDEK (LMP): Köszönöm a szót. Igen tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Miniszterelnök Úr! Ma már többször emlegettük itt a múltat és az elmúlt időszakokat, én is ezt szeretném egy picit felidézni.
Ugyanis kíváncsi lennék, hogy amikor Nagy Imre újratemetésére készült, akkor mi járt a fejében, amikor legelőször miniszterelnök lett, mi járt a fejében, hogy milyen lesz a polgári Magyarország. Erre lennék kíváncsi, hogy akkor gondolt-e arra, hogy több százezer honfitársunk keresi külföldön majd a megélhetést; kíváncsi vagyok, hogy akkor volt-e az tervben, hogy a közvagyon lenyúlására szerveződött bűnszervezet mondja önöknek tollba a jogszabályokat trafikoktól termőföld-privatizációig, hogy ez már a polgári Magyarország lenne.
Érdeklődnék: amikor varázslókra és sarlatá-nok-ra bízza a közpénzeket, akik kézérintéssel el tudják tüntetni annak közpénz jellegét, erre készült, és már a polgári Magyarországra gondolt, hogy ilyen lesz? Amikor egy falunyi ember fagyhalállal hal idén télen (Felzúdulás, közbeszólások a Fidesz soraiból, köztük: Ne beszélj már! - Ne hazudozzatok!), amikor leszakad a társadalom 40 százaléka, ez már nagyjából a polgári Magyarország lenne? Amikor Oroszországból határozzák meg önöknek, hogy mit kell tenni energiapolitikánkkal, akkor így képzelték a jövőt, hogy majd Moszkvában mondják el, hogy milyen legyen Magyarország energetikai jövőképe?
Amikor az iskola állampárti propagandát suly-kol, és sem a szülő, sem a pedagógus nem tud beleszólni, hogy miből oktassanak; amikor a kormánypárti propaganda gyakorlatilag egyöntetűen csak az önök propagandáját tolja, ez konkrétan már a polgári Magyarország? Tehát így készült annak idején?
Kíváncsi lennék: az a lejárató politikai kultúra, amit itt megvalósítanak, amikor képviselőtársunk-nak, mondjuk, a szexuális orientációjával érvel (Közbeszólás a Fidesz soraiból: Ki?), ez már a polgári Magyarország? Tehát erre készült annak idején? (Zaj, felzúdulás, közbeszólások a kormánypárti padsorokból.) Kíváncsi lennék, hogy Farkas Flórián vagy Rogán Antal szabadlábon - ez a polgári Magyarország? Vagy miniszterelnök a királyi várban, szemben a népképviselet házával, konkrétan ez megtestesíti már a polgári Magyarországot?
Nagy tisztelettel kérem, hogy mondja már el, hogy ez már konkrétan a polgári Magyarország-e, amit jelenleg élünk, és mik azok az indikátorok, amikkel felismerhetjük ezt. Köszönöm a szót, elnök úr. (Taps az ellenzéki padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me