ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Tisztelt Elnök Úr! Én szívesen válaszolok minden kérdésre, ami a munkámat érinti, de hasonlóan Vona pártelnök úrhoz, önnel sem kívánok lelki életet élni. Nagyon köszönöm ezeket a személyes természetű kérdéseket, hogy mi van velem, de ez nem tartozik a magyar parlamentre. Az a helyzet, hogy az ország Házában az ország ügyeivel foglalkozunk.
Ha az a kérdés, hogy mit miért szeretne vagy tesz a kormány, akkor azt tudom mondani önnek, hogy úgy képzeltük a polgári Magyarországot, hogy mindenkinek lesz munkája. Úgy képzeltük a polgári Magyarországot, hogy nemcsak Budapest fog fejlődni, hanem a vidék is. Úgy képzeltük a polgári Magyarországot, hogy mindenki biztonságban érezheti ebben az országban magát, mert a rendőrség meg fogja védeni. Úgy képzeltük a polgári Magyarországot, hogy a határaink nem elválasztanak bennünket Nyugattól, hanem meg fognak bennünket védeni azokkal szemben, akiket nem akarunk, hogy ide bejöjjenek. Így képzeltük.
De ha megnézi, hogy mit teszünk, azt fogja találni, hogy éppen ebbe az irányba haladunk. Most éppen kijöttek az európai foglalkoztatási adatok: a 2011-es kormányváltáskor a munkanélküliség 11 százalék volt, most 4,3 százalék. Ez azt jelenti, hogy az EU 28 tagállama között (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) korábban a 20. helyen álltunk, most pedig a 3. helyen állunk. Hát, így képzeljük a polgári Magyarországot. (Hosszan tartó taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me