DR. HÖRCSIK RICHÁRD

Full text search

DR. HÖRCSIK RICHÁRD
DR. HÖRCSIK RICHÁRD (Fidesz): Köszönöm a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr ! Két hete, március 1-jén újabb jelentős lépésre került sor a magyar-szlovák gazdasági együttműködés területén: Szijjártó Péter miniszter úr és szlovák partnere Pozsonyban aláírták a határkeresztező villamos távvezeték megépítéséről szóló szerződést. Ha visszatekintünk az elmúlt évekre, nyugodtan mondhatjuk, hogy nagy lépéseket tettünk meg északi szomszédunkkal, például létrejött Vecsés és Nagykürtös között a gázhálózatokat összekötő interkonnektor, hidakat építettünk újjá az Ipolyon, komphajót üzemeltünk be a Szigetközben, és utakat építettünk a határ mindkét részén lévő települések között.
Természetesen nem hagyhatom figyelmen kívül, hogy választókerületemben Abaúj-Zemplén polgárai is felemelő pillanatoknak voltak részesei akkor, amikor például átadtuk Abaújváron a Hernád-hidat, vagy amikor megkezdődött a Kassát Miskolccal összekötő M30-as gyorsforgalmi út első szakaszának építése. Ezen fejlesztések közös nevezője az, hogy természetes szövetségesünkkel és partnerünkkel könnyebben tarthassuk a kapcsolatot, ezzel is javítva a hátrányos helyzetbe került határ menti térségek helyzetét.
Tisztelt Képviselőtársaim! Természetesen nagyon sok tennivalónk van még a magyar-szlovák kapcsolatok fejlesztése területén. Csak néhány fontosat említek: például átjárhatóvá kell tenni a közös határunkat, javítani kell az infrastruktúrát, és ösztönözni kell a további együttműködést a különböző szintű szereplők között, legyen az helyi vagy társadalmi szervezet, önkormányzat vagy éppen gazdasági szereplő.
Ezért kérdezem tisztelettel államtitkár urat, hogy milyen fejlesztések várhatóak a közeljövőben a Magyarország és Szlovákia közötti kapcsolatok javítása érdekében. Várom megtisztelő válaszát.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me