SNEIDER TAMÁS

Full text search

SNEIDER TAMÁS
SNEIDER TAMÁS (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Úr! Nem árulok el titkot, hiszen a probléma közismert: Magyarországon évek óta megfigyelhető az albérleti díjak emelkedése. Érdemes figyelni a munkabérek alakulását az elmúlt tíz évben, majd mellé tenni az albérleti díjak változását ugyanezen időszakban. A grafikon egy szétnyíló pályán mozog, a fizetések egyre nagyobb hányadát kell albérleti díjra fordítani. Azt gondolom, nincs köztünk vita abban a kérdésben, hogy hosszabb távon fenntarthatatlan a jelenlegi állapot, amely nemhogy mérséklődne, hanem fokozódni látszik.
Tisztelt Államtitkár Úr! Aki egyedülálló, és nem számíthat szülői támogatásra, nincs saját ingatlana, ám szeretné, ha fedél lenne a feje fölött, az a mindennapi megélhetését veszélyezteti, bizony a megélhetését, mert a fizetését elviszi az albérleti díj, és akkor még étkeznie kell, közlekednie kell, a szabadidő eltöltéséről, ne adj’ isten, kultúrára fordított kiadásokról vagy a betegségekkel járó költségekről nem is beszélve.
Tudom, nem mindig szerencsés a gazdag nyugati vagy északi államokra hivatkozni, de a bérlakás-ál-lo-mányunkban történő lemaradásunkat jól jellemzi, hogy például Finnországban 40 ezer két- vagy háromszobás diáklakás létezik, amelyben 60 ezer diák lakik, szinte ingyenesen. Nálunk nemhogy diáklakások nincsenek, de a kollégiumi férőhelyek sem elégségesek a diákok számára.
Tisztelt Államtitkár Úr! Az egyre kilátástalanabb bérlakáshelyzetbe be kell avatkozni a magyar államnak, átfogó bérlakásépítési programot kell hirdetni. Sokan várják az ezzel kapcsolatos lépéseket. Ne csak az albérleti árakban zárkózzunk fel Európához, hanem a bérlakásállományunk méretében is. Várom az erre adandó válaszát államtitkár úrnak. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me