HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN

Full text search

HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN
HARANGOZÓ GÁBOR ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Államtitkár Úr! A Balaton-parti önkormányzatok idén április 3-tól megkezdték a szúnyoggyérítést, és teszik ezt azért, saját költségből finanszírozva, merthogy: a jókor, időben elvégzett védekezés pozitívan befolyásolhatja az egész éves szúnyogirtás eredményességét - mint ahogy erről nyilatkoztak.
A kérdésem arra irányul, hogy az idén mi lesz az országos szúnyogirtással, vajon megismétlődik-e az, ami szerencsétlenkedés tavaly megismétlődött, aminek a következményeit mindannyian láthattuk, hogy gyakorlatilag megevett mindenkit a hatalmas szúnyoginvázió, pedig másfél milliárd forint tavaly áprilisban már rendelkezésre állt.
Ezek után, miután májusban érdeklődtem arról, hogy mikor kezdik meg a szúnyogirtást, arról tájékoztattak, hogy éppen a közbeszerzés történik, majd miniszter úrnak egy július 19-i válaszából az derült ki, hogy hirdetmény közzététele nélküli tárgyalásos eljárással választották ki, hogy kik fogják a szúnyogirtást vagy -gyérítést elvégezni, merthogy hirtelen annyi szúnyog lett, hogy azonnal cselekedni kellett, pedig áprilistól már a pénz rendelkezésre állt.
Államtitkár úr, szeretném, ha az idén ezek nem ismétlődnének meg, ezért a következő kérdésekre szeretnék választ kapni. Mennyi pénz áll rendelkezésre az idén a szúnyoggyérítésre? Mikor kezdik meg az országos szúnyoggyérítést? Az idén sikerül-e végre rendes közbeszerzési eljárás során kiválasztani a szúnyoggyérítést kivitelező vállalkozásokat, vagy megint próbálják ezt valahogy elmutyizni és a kiválasztottaknak odaadni, cserébe hagyják, hogy úgy elszaporodjanak a szúnyogok, hogy megismétlődjön a tavalyi probléma? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Államtitkár úr, várom válaszát. (Taps az MSZP soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me