POGÁCSÁS TIBOR

Full text search

POGÁCSÁS TIBOR
POGÁCSÁS TIBOR belügyminisztériumi államtitkár: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Valóban 2010-ben, amikor a Fidesz-KDNP kormányozni kezdett, akkor azzal kellett szembesülni, hogy a gazdaság az összeomlás szélén állt. Magyarország nemzetközi hitelintézetektől kénytelen volt pénzt koldulni. Ezzel a gazdaságpolitikával, ezzel a lefelé vezető spi-rállal kellett szembenéznünk, és egy olyan gazdaságpolitikát létrehozni, amely visszaadja a reményt az embereknek, visszaadja a reményt az embereknek a munkában, visszaadja a reményt abban, hogy alkotómunkával, szorgalommal előre lehet jutni az országban.
A közfoglalkoztatás rendszerét mindig is egy átmeneti rendszernek gondoltuk, és ma is azt gondolom, hogy a közfoglalkoztatás mind időben, mind létszámában egy átmeneti lehetőség, egy átmeneti segítség, amely lehetővé teszi azt, hogy azok az emberek, akik az elsődleges munkaerőpiacról kiszorulnak, rendszeres foglalkoztatásban, a saját tevékenységükkel, a közösségük építéséhez hozzájárulva valós munkát végezzenek, hozzájárulva ahhoz, hogy a rendszeres foglalkoztatás során nem zökkennek ki abból a társadalomnak fontos, szükséges napirendből, amely a munkavállalásnak alapja. Fontosnak tartom azt, hogy ezek az emberek nem segélyből élnek, nem arra szorulnak rá, hogy kuncsorogjanak azért, hogy valamiféle támogatást kapjanak, hanem a munkájukért kapott jövedelemből gazdálkodhatnak.
A gazdasági helyzet megváltozásával lehetőség van arra, hogy mind többen kerüljenek vissza az elsődleges munkaerőpiacra, és az elsődleges munkaerőpiacra való visszatéréshez a közfoglalkoztatás is megadja a segítséget, megadja a lehetőséget abban, hogy a közfoglalkoztatásban dolgozók is részt vehessenek az elsődleges munkaerőpiacon.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me