DR. VEJKEY IMRE

Full text search

DR. VEJKEY IMRE
DR. VEJKEY IMRE (KDNP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Staudt Gábor képviselőtársam felvetett egy problémát. Azt a problémát vetette fel, hogy mi a jogi helyzet akkor, ha a jogi képviselővel eljáró fél a bíróságon nyújtja be az ügyvédi meghatalmazást. Mi a helyzet ekkor? És képviselőtársam mondta, hogy az OBH elnöke kiadott egy iránymutatást arra vonatkozólag - én erről nem tudok, de ha kiadta, akkor álláspontom szerint az OBH elnöke tévedett -, hogy ebben az esetben be kell fogadni ezt a meghatalmazást.
Én úgy gondolom, hogy ebben az esetben nem lehet azon a tárgyaláson az adott perképviseletet ellátni. Azért nem lehet, mert ha ügyvéddel képviselteti magát a fél, akkor kötelező az eper alkalmazása. Az eper alkalmazása kapcsán pedig csak elektronikus úton lehet bármilyen okiratot benyújtani a bírósághoz. Ez azt jelenti, tisztelt hölgyeim és uraim, hogy magát az ügyvédi meghatalmazást is csak így lehet, ezáltal lehet benyújtani a bírósághoz.
Én úgy gondolom, hogy az a megfelelő eljárás ebben az esetben, ha maga a jogi képviselő nem tud fölszólalni, azonban ott marad adott esetben a bírósági tárgyaláson az ügyfele mellett, és ott neki akkor tud bizonyos tanácsokat adni, de önmaga akkor - mint jogi képviselő - nem tud felszólalni, mert nincs megfelelően a Pp. rendelkezései szerint benyújtva az ügyvédi meghatalmazása. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me