BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Az MSZP frakciója támogatni fogja ennek a törvényjavaslatnak a tárgysorozatba vételét. Egyszerűen az az álláspontunk, hogy minden olyan törvényjavaslatot érdemes támogatni, ami a hazai egészségtelen média- és propagandaviszonyokon változtat.
Szűcs képviselőtársam említette, hogy veszélye van Magyarországon annak, hogy „cipőt a cipőboltból” típusú reklámok terjedjenek el. Jelzem, hogy ez tulajdonképpen már megvalósult, hiszen az állami közműcégek nagyjából ilyen színvonalú reklámokkal bombázzák a nekik, a Fidesznek kedves médiumokat. Egészen nevetséges lenne, ha nem egészen nyilvánvalóan az lenne a célja, hogy ezekért a gagyi reklámokért cserébe súlyos pénzeket fizessenek, és így tartsák lélegeztetőgépen a Fidesz-propagandának megfelelő különböző médiumokat.
Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Egészségtelenek a médiaviszonyok a tekintetben is, hogy egészen egyenlőtlen feltételek vannak. Elképesztő mértékben tud propagandára költeni a Fidesz és a kormány; csak a neki kedvező civil szervezeteket különböző propagandisztikus célokkal, ki tudja tömni például a CÖF-öt annyi pénzzel, amennyi nagyobb, mint bármelyik ellenzéki párt állami támogatása egy esztendőben.
És természetesen ezeknek a reklámoknak, ezeknek a propagandáknak egy jelentős része igenis titokban megy, az üzleti része titokban megy, a korrupció melegágya, ha nem maga a korrupció.
Ezért tehát ezt a törvényjavaslatot, amely ez ügyben egy tisztázó célokat megfogalmazó törvényjavaslat, az MSZP-frakció támogatni fogja. Köszönöm szépen a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me