HERINGES ANITA,

Full text search

HERINGES ANITA,
HERINGES ANITA, a Fenntartható fejlődés bizottsága kisebbségi véleményének ismertetője: Nagyon szépen köszönöm. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselőtársaim! Sallai R. Benedek és jómagam fogalmaztunk meg kisebbségi véleményt. Mind a ketten azon az állásponton voltunk, hogy még mindig nem értjük, hogy az NHKV Zrt. mi az a pluszérték, amit tud adni a hulladékgazdálkodáshoz. Még mindig nem tudjuk elfogadni, hogy az ő tapasztalatai alapján történnek a törvények módosításai, hiszen tapasztalata sok mindenben nem lehet, mert minden feladatát, amit eddig csinált, jól nem sikerült megcsinálnia, a számlákat időben nem sikerült kiküldenie, pontatlan számlázás volt, pontatlan címeket adtak, pontatlan határidőkkel. Azt gondolom, hogy miután ez a cég nem működik jól, ezért nem is értjük, hogy miért az ő tapasztalataira támaszkodik a kormány.
Az üveghulladékkal kapcsolatban továbbra is életszerűtlennek tartjuk a módosítást, ezért ezt nem látjuk jó megoldásnak.
Továbbra sem látjuk képviselőtársammal, hogy 2020-ig a lakossági begyűjtött hulladék 50 százaléka hogy lesz újrahasznosítva, ha az égetést mint újrahasznosítást elfelejti a kormány idesorolni, mert hogy most ideszámolja, de tudjuk jól, hogy ez az újrahasznosítástól nagyon távol van.
A fizetési felszólításokat a jövőben e-mailben is ki lehet majd küldeni. Ez is nagyon jó kérdés, hogy ha eddig postai úton nem sikerült, akkor az e-mailes megoldás hogy lesz majd gördülékenyebb.
Az, hogy a koordináló szervek mostantól nem bírságolhatóak a rossz adatok miatt, miután teljesen ki vannak véreztetve most már a hulladékgazdálkodó cégek, még ezért is nyilván nekik kell vállalni a felelősséget, hogy az NHKV majd nem tud pontosan számlázni, de ehhez is most már lassan-lassan szépen hozzászokunk.
Ingyenes közterület-használatot biztosítunk az üzleteknek arra, hogy hulladékgyűjtő szigeteket tudjanak kihelyezni. Ez pedig szerintem a kormány eddigi tevékenységével nehezen összeegyeztethető, mert bárhogy nézzük - és most az önök kifejezéseit szeretném használni -, most akkor a szemét multiknak mondjuk azt, hogy nem kell fizetniük közterület-használati díjat azért, mert kihelyeznek ilyen hulladékgyűjtő szigeteket. Ha egy átlagállampolgár szeretne közterület-használatra engedélyt kérni, neki pedig ugye kell fizetnie érte.
Azt gondolom, hogy ez sem igazságos, de az elmúlt időszakban ezekhez már lassan-lassan hozzászokunk; reméljük, már nem sokáig tart ez. Köszönjük.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me