SZILÁGYI GYÖRGY

Full text search

SZILÁGYI GYÖRGY
SZILÁGYI GYÖRGY (Jobbik): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Államtitkár Asszony! Demográfiai válságban vagyunk, a népesség folyamatosan csökken. Sajnos, az önök kormánya alatt is ez tapasztalható, hiszen a most megjelent adatok alapján a 2010 és ’15 közötti időszak sem volt ettől mentes. Jelen pillanatban a 23 budapesti kerület és a 175 vidéki járás közül 5 olyan járás van, ahol a születések száma meghaladja az elhalálozások számát. Úgy gondolom, ez nagyon rémisztő adat.
Ráadásul itt még nem is számít bele a népességfogyásba az a mérhetetlenül nagy kivándorlási hullám, ami sajnos fiatalok ezreit, tízezreit, százezreit viszi ki külföldre. Pont arról a korosztályról beszélünk, akik kimennek, azoknak a kétharmada 40 év alatti ember. Ma már egyes kimutatások szerint minden hatodik gyermek külföldön születik. Küzdeni kellene a népességfogyás ellen, és ennek a küzdelemnek nagyon sok lábon kellene állnia.
Az egyik ilyen láb, hogy sajnos van egy olyan probléma, hogy minden ötödik magyar családot érinti már a meddőség kérdése. Sajnos, vannak Magyarországon olyan magyar családok, akik szeretnének gyereket, szeretnék is vállalni ezeknek a gyerekeknek a felnevelését, de valamilyen okból kifolyólag nem lehet gyermekük. Számukra egyetlenegy lehetőség van, az IVF-program, az asszisztált reprodukció, magyarán: lombikbébiprogram, amelynek keretében gyermekeket hozhatnának a világra.
Több éve mindig benyújtjuk a költségvetéshez, hogy támogassuk ezeket a magyar családokat, hiszen egy-egy ilyen beültetésnél több százezer forint önrészt kellene fölmutatniuk, és nem mindenki tudja ezt előteremteni. Benyújtjuk a költségvetéshez a módosító javaslatainkat, és önök öt éven keresztül folyamatosan leszavazzák ezeket. Az idén is benyújtottuk, szeretnék egy 3 milliós keretet, ahol pályázni lehet. A kérdésem az, hogy most támogatják-e a Jobbik ezen javaslatát, és támogatják-e azokat a családokat, akik gyermekeket szeretnének ma Magyarországon. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me