HERINGES ANITA

Full text search

HERINGES ANITA
HERINGES ANITA (MSZP): Köszönöm szépen a szót. Szeretném felhívni államtitkár úr figyelmét, hogy még miniszterelnök úr mondta azt, igaz, külföldön, de az ide is elhallatszik, hogy ő jó állapotban vette át a költségvetést, ezt önnek kell a legjobban tudni, akik végigvitte az előző kormányzat alatt, majd most is itt a munkát mint a pénzügyminisztérium dolgozója. Éppen ezért nem értem! Önt büntetik szerintem, államtitkár úr, merthogy szakemberként ideültetik megvédeni egy olyan módosítást, ami egyébként sok szempontból védhetetlen, mert amikor a propagandaminisztériumnak adunk át pénzt, az szakmailag szerintem védhetetlen. S ezért azt gondolom, hogy valami nagyon-nagyon furcsa dolgot vagy rossz dolgot követhetett el a minisztériumban, hogy önt ültetik be (Dr. Hargitai János: Ő csinálta!), hogy védje a számokkal ezt a módosítást, amikor olyan dolgok vannak benne, ami nem védhető. (Dr. Józsa István: Végrehajtó!)
Én nagyon-nagyon sajnálom államtitkár urat, hogy ezt végig kell csinálja, csak egyet ne felejtsen el (Dr. Józsa István: Mengele!), hogy a számok mögött mindig emberek vannak. És tényleg akkor, amikor önök a hulladékgazdálkodás kapcsán a szemétszállítási díjak kompenzációját, amit a nyugdíjasoknak meg a nagycsaládosoknak lehetne adni az önkormányzatoknak, megszüntetik ettől az évtől, viszont 5 milliárd forintot adnak a propagandaminisztériumnak, hogy hadd hirdesse az igét önökről, hogy milyen jól teljesítenek, minden mennyire rendben van; csak az emberek, ahogy vágják a kis kenyerüket, és kenik rá a vajat - mert felvágottra már nem biztos, hogy jut, interneten meg biztos, hogy nem nézik a közvetítést -, nem azt érzik, hogy ilyen jól mennek a dolgok.
Tehát a számok mögött emberek vannak, akinek nincs pénze egy mosógépet megvenni, ha tönkremegy, nincs pénze hónap végén a gyereknek új cipőt venni, ha kilyukad. Ők nem azt érzik, hogy a költségvetés jobb, hanem azt látják, hogy önök elherdálják a pénzt a haveroknak. Ötezer forintért nem kell lehajolnia Mészáros Lőrincnek, ha leejti a földre, mert az alatt a másodperc alatt, több pénzt keres, mint amennyit leejtett. Köszönöm. (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me