DR. JÓZSA ISTVÁN

Full text search

DR. JÓZSA ISTVÁN
DR. JÓZSA ISTVÁN (MSZP): Köszönöm szépen. Nagyon szomorú vagyok, hogy egy képzett közgazdász ilyen torz adatokat mond. Államtitkár úr, a képviselője ott a KDNP-ben azt mondja, hogy mert csődbe vitték a szocialisták az országot; legyen szíves már megnézni, ez szemenszedett marhaság! Ezt mondom fasisztoid propagandának. Ugyanis egy világgazdasági válság volt, drága képviselő úr! (Folyamatos közbeszólások.) Drága államtitkár úr, ott ült a pénzügyminisztériumban, ott ült főosztályvezetőként, pontosan tudja, hogy a kifehérítő intézkedések elő voltak készítve. Soha nem mondtuk azt, hogy ebbe nem kell egyfajta fokozatosság.
Viszont hét év után a 2010-es válságévre hivatkozni, ez szemenszedett marhaság! Ilyen hülyeséget senki ne csináljon, könyörgöm! Tehát, amikor ön is tudja, az úgynevezett technikai növekedés, ha két negyedév után… A görögök most recesszióban vannak, mert egymás után két negyedévben mínuszt mutatott a GDP-jük. (Dr. Varga László közbeszól.) Önök technikai növekedéssel vették át, mert kétszer egymás után, 2009 utolsó negyedévében és 2010 első negyedévében, a Bajnai-kormány idején növekményt mutatott. Akkor ezt tessék már megnézni!
És hét év kormányzás után nem 2010-hez kell viszonyítani, hanem a lehetőségekhez, azokhoz a kihagyott lehetőségekhez, amiknek az eredménye, hogy el vannak késve a bérfejlesztésekkel, hogy négymillió nagyon szegény ember él az országban, és hogy az Eurostat azt mutatta ki, hogy 200 euró rendkívüli kiadás a magyar családok 70 százalékának megoldhatatlan problémát jelent. (Heringes Anita: Így van!) Akkor ne jöjjenek itt a nemzeti banki statisztikával, hogy az átlagos megtakarítás Magyarországon 4 millió forint! Iszonyú aránytalanságok vannak, és maguk ilyen átlagos számokkal próbálják elmosni! (Taps az MSZP soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me