DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! A kormány kiemelt célja a hazai közúthálózat folyamatos fejlesztése és állapotának javítása. Az ön által színes jelzőkkel dúsított dilemma alapjait az képezi, hogy a korábban kizárólag európai uniós források mellett immár jelentős hazai forrásokat is felhasználunk az útépítéseknél, és ennek a lehetősége esetenként, beleértve az uniós korlátokat is, valóban jelentett határidő-módosításokat.
A jelenlegi 1450 kilométer gyorsforgalmi út mellé 2022-ig több mint 900 kilométer autópálya, autóút vagy európai közúti főútvonal épül 2470 milliárd forintból. A program keretében az M4-es gyorsforgalmi út - tehát gyorsforgalmi út - Budapest-Szol-nok-Törökszentmiklós-Fegyvernek, valamint Berettyóújfalu-országhatár közötti szakaszainak kiépítése több ütemben történik. A tervek szerint a Budapest-Törökszentmiklós közötti szakaszok 2019-ben és 2021-ben, míg a Berettyóújfalu és Nagykereki, a román országhatár közötti szakaszok 2018-ban, illetve 2019-ben készülnek el.
A kormány kiemelt szándéka, hogy elnevezéstől függetlenül biztonságos közlekedési körülményeket teremtsen a közlekedők számára, tehermentesítse a településeket az átmenő gépjárműforgalom alól. Köszönöm a figyelmet. Elnök úr, köszönöm a lehetőséget. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me