CSEPREGHY NÁNDOR,

Full text search

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Képviselő Asszony! Engedje meg, hogy megpróbáljak teljeskörűen válaszolni annak tudatában, hogy még lezárt átvilágításról nem beszélhetünk.
Nézzük a tényeket! Valóban van egy átvilágítás, amely konkrétan két céget érint, az ön által is említett Várgondnokságot, illetve a Budavári Ingatlanfejlesztőt. Ennek az a célja, ahogy azt a képviselő asszony tudja, hogy az örökségvédelem területén számtalan projekt fut párhuzamosan a Miniszterelnökség gondozásában, és további feladatokat szeretne a Miniszterelnökség idetelepíteni. Az átvilágítást a Big Four egyike, a PwC végzi, június 30-ig van lehetőségük befejezni ezt a vizsgálatot és a teljes vizsgálati dokumentációt átadni a Miniszterelnökség mint megrendelő részére.
A sajtóban eddig megjelent információk valóban ezekből a részjelentésekből táplálkoznak, ezért engedje meg, hogy a kormány nevében arra kérjem önt, hogy június 30-ig függessze fel az érdeklődését, és június 30-át követően a miniszter úr vagy adott esetben én személy szerint fogunk ideállni és beszámolni a vizsgálat teljes körű jelentéséről.
Engedje meg azonban, hogy arra mindenképpen felhívjam a figyelmét, hogy számtalan olyan alkalmazási körülmény létezik az államigazgatáson belül is, amikor vidékről származó munkavállalók szerződésük keretében kaphatnak vagy kapnak szolgálati lakást. Nem tisztázott még jelen pillanatban, hogy itt konkrétan miről van szó. Június 30-áig ennek az ügynek is pont kerül a végére, és azt tudom önnek ígérni a miniszter úr nevében, hogy amint a többi ilyen hasonló vizsgálat esetében minden esetben, úgy most is a teljes nyilvánosságot támogatjuk, és azt szeretnénk, ha két olyan cég működne az örökségvédelem területén, amely nemcsak közmegelégedésnek örvendhet, hanem teljeskörűen el tud számolni a rábízott közvagyonnal.
Arra kérem önöket és a parlament ellenzéki pártjait, hogy várják meg június 30-át, a vizsgálat végét, és azt megelőzően ne hirdessenek ítéletet, hogy ez a vizsgálat nem fejeződött be, mert azt gondolom, ez szakmailag alaptalan, és alapvetően a politikai vádaskodás kategóriájába tartozik. Köszönöm szépen a figyelmét. (Taps a kormánypártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me