GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Köszönöm szépen, elnök úr. Miközben a teljes jogú nyugdíjasok most már hetedik esztendeje, azok, akik húsz év szolgálati időt produkáltak, olyan helyzetbe is kerülhetnek, hogy 28 500 forintos nyugdíjat tehetnek el, miközben 3000 milliárdot elkaszáltak a magánnyugdíjpénztárból, miközben az aranytartalékokat lenullázták, miközben az államadósság 20 000 milliárdról 28 000 milliárdra nőtt - ez a 8000 milliárdos növekmény nagyjából annyi, mint három év teljes körű nyugdíjának a kifizetési összegszerűsége -, aközben 600 ezer ember már elhagyta ezt az országot, újabb 400 ezer ember tervezi, hogy elhagyja ezt az országot, a magyar anyák minden hatodik-hetedik gyermeket külföldön szülik meg.
Ezek után el lehet gondolkodni azon, hogy mi is következik a nyugdíjak biztonságát érintően, ha önök kormányoznak: nyilván a nyugdíjaknak nincs biztonsága az önök kormányzása mellett. A bérekben lemaradunk Európától, de még a visegrádi négyektől is; a minimálbérrel - csak Selmeczi Gabriellának mondom - az történik, hogy a bruttó az egekig nő, de igazából a járulékterhekből, amelyek növekednek 32 ezerről 73 ezerre, 2010 és 2016 közötti adatokról beszélünk, persze a bejövő forrásokat a kormány beszedi, és szétszórja a haverok között. Na hát, az eredmény az, hogy kis fizetések vannak, kis nyugdíjak, még kisebb emelések ebből fakadóan, a kiszolgáltatottság, a szegénység nő, nagyon sok esetben a nyomor színpadára jutnak az emberek, egyeseknek minden, másoknak meg semmi.
Egy dolog még: mindezek mellett, mivel sok mindent megszüntettek, a teljes körű rugalmasságot megszüntették, ezért igenis szükség van a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségére, mert az nem megy, hogy 40-45 év szolgálati idő után az ember vagy a közparkokban közmunkásként 53 ezer forintért, vagy nyesen, nyugdíj előtti segélyen 44 ezer forintért dolgozzon. Nem, ez megalázó, ez méltatlan 40-45 év szolgálati idő után! Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me