GÚR NÁNDOR

Full text search

GÚR NÁNDOR
GÚR NÁNDOR (MSZP): Tisztelt Elnök Úr! Képviselőtársaim! Csak alapvetések. 600 ezer főt elüldöztek ebből az országból, ennek kihatása van a következő időszak nyugdíjaira. Óriási forráskivonást tettek a nyugdíjrendszerben. 3000 milliárd forintot - nyugodtan mondhatjuk - elloptak a magánnyugdíjpénztári megtakarításokból. Kivonultak a szociális biztonság finanszírozásából. Korábbi nyugdíjjogosultságokat szüntettek meg, igazgatási, szervezeti struktúrákat, rendszereket vertek szét. A nyugdíjak biztonságát, garanciáit ma már nem állják. A nyugdíj nem adomány, tudomásul kellene venni önöknek is, a nyugdíj nem más, mint szerzett jog, munkával, járulékbefizetéssel megalapozott módon.
Éppen ezekből kifolyólag nyilván olyan lépéseket fogunk tenni, ami arról szól kormányzásunk időszakában, hogy a teljes jogú nyugdíjminimum összege nem 28 500, hanem mint mondta Korózs képviselőtársam, annak a duplája, 57 ezer forint lesz. Több mint értékállóságot fogunk biztosítani a vegyes finanszírozás révén, nem úgy, mint ahogy önök ezt teszik, hogy csak az inflációt veszik alapul. A nyugdíjas fogyasztói kosár mindenképpen a számítás alapja lesz, mert nem mindegy, hogy mi van abban a kosárban: gyógyszer-, élelmiszer- vagy rezsiköltség-finanszírozási tétel.
A nyugdíjak korrekcióját, a méltányossági nyugdíjak emelését fogjuk tenni, egyszerűen azért, mert látható módon mindenre szükség van. De ezen túl az aktivitást is és a rugalmas nyugdíjba vonulás lehetőségét is biztosítani fogjuk, mert önök ezt nem tették. Rétvári Bence: 40 év jogosultsági időt adtak szolgálati idő helyett - csak azért, hogy az igazmondást is tanulja. 3000 milliárd forint elrablása mellett az egyéni nyugdíjszámla bevezetése - Selmeczi Gabriella talán többet szólhat róla. Nyugdíjkorhatár 65 év? - Hollik képviselőtársam!
Szeretném jelezni: 2010 decemberében volt egy népi kezdeményezés: 62 évre kívánta változtatni az öregségi nyugdíjba vonulás lehetőségét. Önök ezt elkaszálták: 65 év, 2010 decembere (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), az önök kormányzási időszaka. Elnök úr, köszönöm szépen. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me