DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ

Full text search

DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ
DR. SZAKÁCS LÁSZLÓ (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselőtársaim! Tisztelt Ház! Selmeczi Gabriella képviselőtársam felszólalása volt az, ami arra indított, hogy erre reagáljak.
Azt mondta, hogy veszélyes volt, és hogy rosszul járhattak volna vagy az egyik oldalon, vagy a másik oldalon. Így viszont mindenki rosszul járt, képviselő asszony! Mi lett azzal a 3000 milliárd forinttal? Itt volt 1700 milliárd forint, ami állampapírban volt. Egyébként azzal is a magyar államot sikerült finanszírozni azoknak az embereknek, akik oda befizettek. Azokat az állampapírokat visszavonták, az bekerült a költségvetésbe, elégették, elműködték.
550 milliárd forintért MOL-pakettet vásároltak, ami egy évvel később nagyjában-egészében 300-350 milliárd forintot ért, 200 milliárd forint kárt, hiányt okozva ezzel. Ahogyan az később kiderült, egy eléggé furcsa tenderen 511 milliárd forint külföldi papír landolt az Unicreditnél, akik, ki tudja milyen körülmények között, de ezt az összeget nyilvánvalóan kezelik. És ami még ezenfelül maradt, azt önök egész egyszerűen elműködték.
Ennek az lett a vége, hogy ez a pénz egész egyszerűen köddé vált. Azoknak az embereknek, akik befizettek a magánnyugdíjpénztári megtakarításba, nem volt szükségük MOL-pakettre. Nem akartak ők, legfőképpen egy olyan MOL-pakettet megvásárolni, aminek 200 milliárdot csökken az ára, azért, mert valakinek éppen akkor ez volt a hatalomtechnikai érdeke! Nem volt nekik erre szükségük. Nekik arra volt szükségük, hogy időskorukra megfelelő megtakarítással rendelkezzenek, és nem hitték azt, hogy jön majd egyszer egy olyan kormány, amelyik menet közben fogja majd változtatni a szabályokat, és elviszi azt a megtakarítást, amit nekik oda be kellett fizetni, és be is fizettek megfelelően. Ők is a magyar államot finanszírozták, állampapírban volt a legnagyobb csomag. Ezért volt érthetetlen az, hogy ezeket a pénzeket önök így akarták eltüntetni.
Köszönöm a figyelmet. (Taps az MSZP padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me