DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen. Csak nagyon röviden reagálnék arra, amit Gúr képviselőtársam mondott. Magyarországon egy miniszterelnök volt, aki azt mondta a magyar fiataloknak, a magyar vállalkozóknak, a magyar embereknek, hogy el lehet innen menni, és ez a Magyar Szocialista Párt miniszterelnöke és a Magyar Szocialista Párt elnöke volt. (Közbeszólások az MSZP padsoraiból.)
Ön garanciákról beszélt, tisztelt képviselő úr. Mennyire hallható hitelesen (Az elnök csenget.), mennyire hallható hitelesen a Magyar Szocialista Párt bármely képviselőjének a szájából, hogy garanciát adnak a nyugdíjasoknak, amikor önök voltak az egyetlen párt Magyarország történetében, akik elvettek egyhavi nyugdíjat a nyugdíjasoktól?! Önök azt mondják, hogy ez nem adomány, hogy ez jár a munka után. Ez így is van, csakhogy önöktől ezt senki sem hiszi el, hiszen önök elvették. Akkor nem azt mondták, hogy ez jár, akkor még azt is eltagadták, hogy ez nyugdíj, a 13. havi nyugdíj összege, és simán elvették. (Mesterházy Attila: Te visszaadtad? Visszaadtátok? Tizennegyedik havit adjál! Bármilyen garanciát adnak önök, semmilyen értéke nincs annak a garanciának, mert önök a gyakorlatukkal mutatták, hogy bárkitől bármit el tudnak venni.
(16.30)
Ami pedig a számítási módoknak a különbözőségét illeti, tisztelt képviselő úr, ha 2011-16 között, mondjuk, az önök számítási módjával számítottuk volna a nyugdíjak emelkedését, egy átlagnyugdíj ma 4080 forinttal lenne havonta kevesebb, azaz évente 50 ezer forintot húznának ki a nyugdíjasok zsebéből akkor, ha az önök által jelzett módszer szerint számolnák a nyugdíjat, és nem a Fidesz-KDNP időszaka alatt bevezetett nyugdíjszámítási rendszer szerint. Ez további 50 ezer forintjába kerülne minden magyar nyugdíjasnak, ha 2011-15 között ezt a módszert alkalmaztuk volna Magyarországon. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me