BOLDOG ISTVÁN

Full text search

BOLDOG ISTVÁN
BOLDOG ISTVÁN (Fidesz): Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Kikről is beszélünk ma? A saját szüleinkről, nagyszüleinkről és a hozzátartozóinkról.
(17.50)
Azt gondolom, hogy ebben a hangvételben kell megemlékeznünk róluk, és tudnunk kell azt, hogy ők azok, akik értünk éltek, cselekedtek és munkálkodtak. Vérüket, könnyüket és verejtéküket hullajtották azért, hogy nekünk otthonunk, hazánk, jövőnk legyen. E hangnemben kellene beszéljünk, és így kellene hozzáálljunk, és nem lehetnek ők azok, akik ha bármilyen nehézsége van ennek az országnak, akkor úgy járjanak, mint a liberálbolsevik kormányok alatt, hogy mindig ők húzzák a rövidebbet. (Korózs Lajos: Micsoda?!)
Természetesen miért is húzzák mindig a rövidebbet a liberálbolsevik kormányok alatt a nyugdíjasok? (Heringes Anita közbeszólása.) Hát, azért, mert ők azok, akikről két dolgot lehet nagyon jól tudni. Az egyik dolog, hogy ha ők kormányra kerülnek - ezt bizonyítja a történelem, majd el fogom mondani - ebben az országban, akkor érdekes módon, ahogyan Varga László képviselő úr is megfogalmazta, világgazdasági válság következik be. (Derültség az MSZP soraiban.) És akkor most sorolnám a történelmi példákat.
1919-ben az első liberálbolsevik kormány idején Kun Béla még a Szent Koronát is aljas módon megpróbálta eladni, mert nyilván akkor is világgazdasági válság volt. (Bangóné Borbély Ildikó: Mi baja van ennek? Ez szedett valamit.) Aztán ’48-ban sikeresen újra kormányra kerültek, és mi történt, kérem szépen? Még a padlást is lesöpörtette Rákosi az embereivel, természetesen akkor sem nézve sem a nyugdíjasokat, sem senki mást. (Bangóné Borbély Ildikó: Ez bevett valamit.) Mi történt Kádár alatt? Érdekes módon megint jött a világgazdasági válság, és ennek köszönhetően sikerült óriási hiteleket felvenni az országnak, aztán persze ennek köszönhetően ’88-89-ben meg is buktak.
Na, de hát eljött a rendszerváltás, gondolhattuk volna, hogy az újabb névváltoztatás megváltoztatja a liberálbolsevikokat - ma már csak szociál-libe-ráli-soknak hívják persze őket, néhányan, de akkor is liberálbolsevikok -, mi történt, kérem szépen? Horn Gyula kormányra került. Ennek köszönhetően természetesen újra eljött a világgazdasági válság. Ennek köszönhették a nyugdíjasok, hogy újra meg-sar-colták őket a Bokros-csomaggal. Nemcsak őket, de sajnos őket is, pedig ők aztán nem érdemelték meg.
Természetesen a következő kormányzatuk Medgyessy Péterrel indult, aki sikeresen indult, alig nyúlfarknyi kormányzás alatt sikerült elkölteni azt a pénzt, amit az első Orbán-kormány a kasszában hagyott, így ő nem is bántotta a nyugdíjasokat. Az egyetlen volt. De nem sokáig tartott ez a kormányzás, megérkezett Gyurcsány Ferenc, majd Bajnai Gordon, és jöttek a csomagjaik, mert megint megjött a világgazdasági válság. Mit lehet ebből levonni? Nem szabad a szociálliberálisokra, vagyis a liberálbolsevikokra szavazni, mert ha ők kormányra kerülnek, azonnal világgazdasági válság lesz, és azonnal megsarcolják a magyar nyugdíjasokat, megsarcolják a magyar embereket.
És hogy milyen fantasztikus intézkedéseket tudtak tenni az utolsó kormányzásuk alatt, ami remélem, hogy legalább kétszáz évig utolsó lesz: 2006 és ’10 között sikerült 4 százalékkal csökkenteni a nyugdíjak vásárlóértékét, mert hát ugye világgazdasági válság jött velük. 2008-ban odáig jutottak, hogy sikerült olyan nyugdíjrendszert hozniuk, hogy az induló nyugdíjak mínusz 8 százalékkal indultak. Azonnal 8 százalékot elvettek. 2006-ban, mert ott volt a választás éve, fantasztikus ígéretek voltak, 14. havi nyugdíj. Aztán persze ez csak addig tartott, amíg a választást megnyerték. Akkor jött Gyurcsány Ferenc őszinteségi rohama, mindent bevallott, hogy hazudtunk, éjjel, reggel, este, délben, mindig, mint ahogy egyébként a történelemben is mindig hazudtak, és ennek következtében nem 14. havi nyugdíj nem lett, hanem még a 13.-at is elvették. (Bangóné Borbély Ildikó: Ti ígértétek a 14. havit.) Sőt, nagy gyorsasággal fölemelték a nyugdíjkorhatárt 62-ről 65 évre. És természetesen, mivel világgazdasági válság volt szerintük, ennek köszönhetően rögtön vizitdíjat, kórházi napidíjat vezettek be, és csak hogy segítsék a multinacionális cégeket, és bizonyítsák, hogy mekkora válság van, tizenkétszer emelték a rezsiköltségeket. Mint tudjuk, azért a rezsiköltségek minden nyugdíjast érintenek.
De mi a másik jellemző a szocialistákra? Mert ez az egyik, hogy mindig világgazdasági válság van. De mi van, amikor nem ők vannak kormányon? Hát, olyankor, kérem szépen, mindig megvilágosodnak. (Közbeszólás az MSZP soraiból: Istenem!) És azonnal elkezdik mondani azt, amit addig tettek, annak az ellenkezőjét. Rögtön már 13., 14. havi nyugdíj, rögtön másfajta nyugdíjrendszer, rögtön többet adunk az embereknek, többet a nyugdíjasoknak. (Bangóné Borbély Ildikó közbeszólása.) Tehát úgy látszik, hogy amikor kormányon vannak, akkor mindent elvesznek, mindent megszorítanak, mert szerintük mindig világgazdasági válság van, és amikor más van kormányon, és egy kicsit jobban megy az országnak, akkor rögtön ők mindent megígérnek.
Kérem szépen, ezért nem lehet nekik hinni, mert az ígérgetés mindig csak akkor megy, amikor önök ott az ellenzéki padokban ülnek. Remélem, mondom, még legalább kétszáz évig nem kerülnek olyan helyzetbe, hogy újra megsarcolhassák a nyugdíjasokat, ahogy önök állandóan tették.
Hát, azért itt vannak a jobbikos barátaink. (Közbeszólások a Jobbik és az MSZP soraiból: Na!) Ők gyakorlatilag azt mondják, hogy nem szavaztak el-le-ne a hölgyek 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulásának. Igazuk van, nem szavaztak ellene. De nem is szavaztak mellette. Mint ahogy nem szavaztak az alkotmánymódosítás mellett, hogy lezárhassuk a határokat (Felzúdulás, közbeszólások a Jobbik soraiból.), és mondjuk, ne jöhessenek ide az illegális bevándorlók, hogy akár elvegyék a hazai nyugdíjasok nyugdíját, és a szociális rendszert fölborítsák. Tehát önök mindig csak akkor nem szavaznak vagy tartózkodnak, amikor arról van szó, hogy valami jobb lenne a magyar embereknek. A nyugdíjemelésekről nem szavaznak, az alkotmánymódosításról nem szavaznak, az új nyugdíjtörvényről nem szavaznak, a költségvetést nem támogatják, ami mondjuk, fejlesztéseket hoz.
Tehát önök mindig azt nem támogatják, ami jó ennek az országnak és jó a magyar emberek-nek, de nyilván ellenzéki pártként biztos úgy gondolják, hogy ez a dolguk.
Én azt szeretném, ha mindenki tudomásul venné, hogy a nyugdíjasok megbecsüléséhez az kell, hogy a stabil gazdaságban mindig annyi anyagi forrást csoportosítsunk a nyugdíjakra, amennyit a gazdaság úgy bír el, hogy nem veszünk fel hiteleket, és nem visszük olyan helyzetbe az országot, ahogy a szociálbolsevikok állandóan tették vagy liberálbolsevikok, hogy gazdasági csőd legyen, csődhelyzetbe kerüljön az ország, és a nyugdíjasok legyenek az elsők, akiktől el kell venni valamit is. Láttunk erre példákat a világban. Hallhatjuk Görögország példáját, ahol nem is tudom, hányadszor nyirbálják meg a nyugdíjakat, ott is egy hasonló kormányzat van, gondolom, mint az önöké volt Magyarországon. Még egyszer mondom, remélem, hogy legalább kétszáz évig nem lesz rá lehetőségük, hogy elvegyék a nyugdíjakat.
Azt kérem mindenkitől, hogy becsüljük meg a nyugdíjasokat. Én magam rengeteg nyugdíjas-rendez-vény-re járok, hiszen körzetemben nagyon sok nyugdíjasklub van, és mindig megbecsüléssel beszélünk arról, hogy a lehető legtöbbet próbáljuk meg adni a nyugdíjasoknak, a kormány. Ehhez kell a jó gazdaságpolitika, ami most megvan. Ennek révén lehet majd nyugdíjprémiumot fizetni, és ennek révén lehet még több megbecsülést adni a nyugdíjasoknak, és azt gondolom, ez a jövő útja.
Köszönöm, hogy meghallgattak. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me