SZÁVAY ISTVÁN

Full text search

SZÁVAY ISTVÁN
SZÁVAY ISTVÁN (Jobbik): Köszönöm szépen. Annál is inkább, mert Lázár miniszter úrtól hallottuk azt a felszólítást, hogy jó lenne, ha a Nemzeti Közszolgálati Egyetem a maga 15 milliárdos pályázatával elszámolna, és miniszter úr is volt az, aki néhány héttel ezelőtt a kormányinfón arról beszélt, hogy a Magyar Villamos Művek által megtermelt bevétel közpénz, az adófizetők pénze, azzal el kell számolni. Ennek ellenére a Magyar Villamos Művek engem arról tájékoztatott, miniszter úr, amikor megkérdeztem, a CÖF-nek az 508 millió forintot, amit szerintünk egyébként plakátolásra költött a CÖF, annak az 508 millió forintos támogatásnak a részleteit szíveskedjen a rendelkezésemre bocsátani, minden vonatkozó dokumentumot; akkor azt írta nekem az MVM, hogy a támogatásait nem közpénzből, hanem saját forrásból fedezi, így az infotörvény vonatkozó bekezdése rá nem vonatkozik.
Ez lenne az első kérdésem, hogy mit szól ehhez miniszter úr. Muszáj megvárni nekem a pert ezzel kapcsolatban, vagy miniszter úr, illetve a kormány fog-e utasítást adni azzal kapcsolatban, hogy a CÖF-nek ezzel az 508 millió forintjáról szíveskedjen az MVM beszámolni, annál is inkább, ugyanis az MVM kommunikációs igazgatójától tudjuk, hogy az ő támogatásukat minden esetben a Nemzeti Kommunikációs Hivatal hagyja jóvá.
Ebből következik a második kérdésem: a Magyar Munkavállalókért Mozgalom elnöke, Vámos Csaba a múlt héten két levéllel is fordult, az egyikkel a Külügyminisztériumhoz, a másikkal pedig az MVM-hez. A Magyar Villamos Művektől azt kéri, hogy ha ilyen fontos a társadalmi felelősségvállalás számukra, akkor adjanak támogatást, illetve segítsék ezt a szervezetet az európai béruniós kezdeményezés népszerűsítésében. Mi erről miniszter úr álláspontja? Ha a kormány hagyja jóvá ezeket a támogatásokat, akkor számíthat-e ez a szervezet ilyen jellegű támogatásra az MVM-től, illetve a Nemzeti Kommunikációs Hivataltól?
A másik kérdés ennek kapcsán, amit elnök úr feltett a Külügyminisztériumnak, azt kérte, hogy a Külügyminisztérium segítsen európai szakszervezeti partnereket keresni (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), munkavállalói partnereket keresni a szervezet számára, szintén a bérunióval kapcsolatos együttműködés érdekében. Várom válaszait. Köszönöm. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me