VARGHA TAMÁS

Full text search

VARGHA TAMÁS
VARGHA TAMÁS honvédelmi minisztériumi államtitkár: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! 2015 óta, amióta az illegális migrációs bevándorlás megjelent Magyarország és Európa határainál, a magyar kormány következetesen mondja és képviseli azt a meggyőződését, hogy a kötelező bevándorlási kvóták és a bevándorlók kötelező elosztása helyett erőforrásainkat, pénzügyi forrásainkat arra kell fordítanunk, hogy ott szüntessük meg a bajt, ahol keletkezett, és ezzel segíthetjük a bevándorlókat abban, hogy ott élhessenek, ahol megszülettek. Ennek a meggyőződésünknek a jegyében terjesztettük az Országgyűlés elé 2015-ben már az Országgyűlés által kétharmados többséggel támogatott javaslatunkat, amely szerint az Iszlám Állam elleni koalícióban Magyarország részt vesz a katonáival.
(21.10)
Itt is szeretném megköszönni az ott szolgálatot teljesített és teljesítő katonáknak azt a magas szintű és kiváló szolgálatot, amit végeztek és végeznek. Arra kérjük az Országgyűlést, támogassa, hogy ezt a mandátumot meghosszabbíthassuk, illetve a koalíciós társakhoz hasonlóan fokozzuk erőfeszítéseinket, és 150-ről 200 főre emeljük a kontingens maximális létszámát.
Mivel azóta változott a helyzet az Iszlám Állam elleni harcban, sokkal jobban áll a koalíció, ezért azt kérjük az Országgyűléstől, hogy Irak egész területére terjessze ki ezt a mandátumot. A Nemzetbiztonsági bizottságban, a Honvédelmi bizottságban, itt, az Országgyűlés előtt is és az ötpárti egyeztetésen is elmondtuk, hogy mire kérünk felhatalmazást. Őszintén elmondtuk, mögöttes szándékaink nincsenek, így tehát kérjük képviselőtársaimat, hogy a szavazáskor támogassák, hogy folytathassuk erőfeszítéseinket az Iszlám Állam elleni harcban. Köszönöm megtisztelő figyelmüket. (Taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me