PÓCS JÁNOS

Full text search

PÓCS JÁNOS
PÓCS JÁNOS (Fidesz): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Az ülésszak kezdetén a Mezőgazdasági bizottság egy állatvédelemmel kapcsolatos javaslatot tárgyalt, amelyet a Jobbik egyik képviselője nyújtott be. Kiemelném a javaslat egyik intézkedéstervezetét. A Jobbik képviselőcsoportja azt szeretné, hogy Magyarországon minden kutyatulajdonos számára legyen kötelező kedvencének ivartalanítása, és ettől csak illeték megfizetése esetén lehessen eltekinteni. Mindezt azzal magyarázzák, hogy a nem ivartalanított kutyák számára szenvedést okoz, hogy nem akkor párosodnak, amikor akarnak. Továbbá szerintük a hazai kutyatartó-társadalom többsége nem elég érett arra, hogy felelősen viselkedjen a kutyák szaporodásának tekintetében.
Tisztelt Államtitkár Úr! Jobbikos régi logika sejlik fel a javaslatban: minden kutyatartó bűnös. A Jobbik egyszerű megoldást talál a problémára, ők újra kasztrálnának. Ismerős ez az észjárás, de még abból az időből, amikor a pártelnök úr még nem lopta el a párt lelkét, vagy hogy úgy fogalmazzak, még nem kasztrálta a pártot. Nekem úgy tűnik, hogy ez a semlegesítő beavatkozás nem volt teljesen sikeres. A Jobbik kollektív tudatalattijában még ott van a régi logika, még mindig ott van a hajlam a radikális megoldásokra. Nem olyan egyszerű kiölni azt a bizonyos lelket.
Tisztelt Államtitkár Úr! Milyen megoldás lehet jobb a Jobbik-féle javaslatnál? Milyen intézkedésekkel igyekszik a kormány segíteni az állattartók tudatosságának növelését? Milyen támogatások állnak rendelkezésre az állatvédelem területén működő intézmények és szervezetek támogatására? Mennyire fontos a magyar emberek számára az állatok védelme? Továbbá kérdezem tisztelettel: népszerűek-e az állatvédelemmel foglalkozó civil szervezetek a személyi jövedelemadó 1 százalékának felajánlása tekintetében? Várom megtisztelő válaszát. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me