DR. HARANGOZÓ TAMÁS

Full text search

DR. HARANGOZÓ TAMÁS
DR. HARANGOZÓ TAMÁS (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Vesszük, értjük a kritikát, hogy nem eleget beszélünk magáról a javaslatról, azért halkan hadd jegyezzem meg, hogy a miniszteri expozét előadó államtitkár úr 5 perc 30 másodpercet volt képes beszélni erről a javaslatról, a fideszes vezérszónok meg még ennyit sem, hiszen ő olyan 15 percet beszélt, de 13,5 percnél kezdett el bármit mondani, ami a javaslatot érintette volna. Mondjuk, nem is zavart össze minket azzal, hogy részleteiben ismertette volna a javaslatot.
Megvédték a katonák és a rendőrök a határokat, ezért köszönet illeti őket. Így van. És őket ki védi meg? Ki védi meg? Szedett-vedett sátrak vannak felállítva mínusz 20 fokban? Lent voltam. Nem tudom, hogy ön lent volt-e, én lent voltam. Tákolmányokban ácsorognak a mínusz 20 fokban, ilyen erdőből kivágott fákból összetákolt magasleseken? Látta ön, hogy Ausztriában hogy oldották meg ezt a kollégák? Hogy képesek voltak lerakni egy nyamvadt konténert az állománynak, ami hűtött, fűtött, és emberi körülmények között láthatják el ezt a nehéz szolgálatot? Hogyan van az, hogy a 100 milliárd forintba, amit eddig elköltöttek a határzárra, pont az nem fér bele, hogy az itt, Magyarországon szolgálatot teljesítő fiúk és lányok, hölgyek és urak tisztességgel láthassák el ezt a szolgálatot? Én többször lent voltam. Nem normális az, ami lent van, képviselőtársam, szégyene ennek az országnak, de leginkább szégyene ennek a kormánynak.
És miért kerülik a témát? Én is elmondtam a vezérszónoklatom végén, a többi ellenzéki képviselőtársam, most legutóbb Mesterházy Attila kérdezett rá újra - miért kerülik a témát?
(14.10)
Ma itt Schengenről, Magyarország határának biztonságáról meg a magyar emberek biztonságáról szóló javaslatot tárgyalunk önök szerint is. Mikor lesz már felelőse annak, ami itt zajlik? Mikor hullanak fejek, képviselőtársaim? Meddig ülnek még - elnézést, hogy így fogalmazom -, mint a tök, amikor arról beszélünk, hogy egyébként az európai és a magyar emberek biztonságát pénzért árulják, és komoly nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek ennek az országnak? (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az idő leteltét.) Egy mondat, köszönöm szépen, elnök úr. A párizsi terrormerénylet elkövetői Budapesten tanyáztak napokig egyébként Magyarországon - még mielőtt a dicshimnuszt hallgathatnánk tovább. Köszönöm szépen.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me