Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Számtalanszor beszéltem már arról, hogy ez a kormányzat hogyan fosztotta ki a devizahitel-károsultakat, hogy kötött paktumot a bankrendszerrel, amikor felvételkori árfolyam helyett 256 forintos, majdhogynem piaci árfolyamon számította át ezeket az úgynevezett hiteleket. A saját jóbarátaik-nak persze a 180 forintos végtörlesztést lehetővé téve, egy ocsmány kettős mérce alkalmazásával.
A jelen helyzet az, hogy mégis kiírták a kormánypártok tagjai a plakátokra azt, hogy elszámoltatták az érintett bankokat, miközben továbbra is több mint 140 ezer ember van olyan elmaradásban, jórészt önhibáján kívül, hogy a kilakoltatás réme bármikor fenyegetheti. És 18 ezer olyan devizahiteles per folyik, amit ez a kabinet minden áron megpróbál elkaszálni.
Anélkül persze, hogy bele próbálnánk szólni a bíróságok munkájába vagy független mivoltukba, fel kell tennem a kérdést, államtitkár úr. Mi az ön személyes véleménye a Pécsi Törvényszék és Ítélőtábla bírói kara egyeztetésén elhangzott kijelentésről, miszerint a devizahitel-károsultak próbálkozásait tulajdonképpen csak ki kell lőni? Milyen klímát alakítottak ki önök, ahol úgy érzik, hogy ez elférhet adott esetben? Vagy pedig nem kiabálnak, nem hangoskodnak másnap a kormányzó pártok képviselői azt illetően, hogy ez megengedhetetlen, bajba került emberekről, honfitársainkról nem beszélünk így?
Az a helyzet, hogy most már duplán elmúlt 8 évről lehet beszélni. Olyan kormányzati időszakokról lehet beszélni egymás után, ahol az árak emelkedését mintegy hússzoros szintre hagyták elszabadulni a különböző színezetű kormányzatok, a bérek emelkedése ugyanakkor a vizsgált időszakban csak hatszoros volt.
Tehát egy hitelfelvételi kényszerbe sodorták azt a lakosságot, amelyet most nemhogy nem védenek meg ettől a katasztrófahelyzettől, de egyenesen jóváírták a százmilliárdokat a bankok bankszámláin.
Éppen ezért adódik a kérdés, államtitkár úr: vállalhatónak érzik ezeket a kijelentéseket, illetve kívánnak-e tenni bármit a bajba jutott emberek érdekében? Vagy pedig a kilakoltatásokat kell néznünk önöknek köszönhetően? (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me