DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Asszony! Ha a „kis párt nagy hanggal” effektustól eltekintünk, akkor engedje meg, hogy a kérdésére, a lényegre válaszoljak: a kérdésben még nincs döntés.
Részben vitatni szeretném azt, hogy nincs szükség a transzformátorállomásra. Van szükség, mert a Pilisben is használják a villamos energiát, és úgy gondolom, világításra, a hűtőszekrényekben ott is kell az áram. Ezzel együtt az ELMŰ - egyébként Pilisszántó polgármester asszonya által megerősítetten - tárgyal a trafó helyszínéről, és ott helyben az a kialakult álláspont, hogy amennyiben szükséges, akkor az önkormányzat helyi népszavazást ír ki a transzformátorállomás szükségességéről, illetve annak a helyéről.
Egyébként abban tökéletesen egyetértünk, hogy meg kell találni az egyensúlyt az emberek mindennapi életéhez szükséges műszaki fejlesztések és a természet, az emberi egészség védelme tekintetében. Tehát ez nincs eldöntve, tárgyalnak úgy, ahogy kell, és nagyon remélem, ha kell, egy helyi népszavazás közbeiktatásával, megtalálják a megfelelő megoldást.
Az már egy más kérdés, hogy ön a kérdésében vitatja azt, hogy például a kormány az elmúlt években 1300 milliárd forint adósságtól szabadította meg az önkormányzatokat, ezt kivéreztetésnek nevezni, úgy gondolom, még a politika szótárában is erős túlzás.
Beszél a tornatermekről. Magyarországon 3200 település van, a köznevelési programunkban az a célunk, hogy mindegyikben legyen tornaterem, ehhez azonban idő kell. 2014-ben indítottuk útjára ezt a programot, a program első ütemében 25 tornaterem épül meg, ebből már 6 elkészült. A közeljövőben további tornatermeket adunk át, és kérem, itt hadd osszam meg önnel elsőként ezt az információt: készül a további 25-nek a listája, és a közeljövőben abban is döntés születik, hogy ezek hol épülnek meg. Természetesen nemcsak tornaterem-, hanem tanuszoda- és tanteremfejlesztések is történnek ebben a körben.
Összességében tehát bízom abban, hogy Pilisszántó és az ELMŰ megtalálja a közös megoldást, és Pilisszántó is mielőbb tornatermet kap. Kérem, hogy válaszomat értékelni szíveskedjék. Köszönöm a lehetőséget, elnök úr. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me