DR. STAUDT GÁBOR

Full text search

DR. STAUDT GÁBOR
DR. STAUDT GÁBOR (Jobbik): Köszönöm szépen, elnök úr. Tisztelt Ház! Államtitkár Asszony! Nemrégen a sajtó hosszasan taglalta, hogy kinek állhat érdekében az új ügyvédi törvény előirányzott változtatása, amely az eddigi összeférhetetlenségi szabályokon enyhítene. A tervezet alapján a jövőben az ügyvédek cégvezetői feladatokat is elláthatnának, amely alól egy részvénytársaság vezetése sem jelentene kivételt. A sajtóban találgatások jelentek meg, hogy egy ügyvédnek biztosan kapóra jönne a változtatás, mégpedig a Rogán Antal bizalmasaként emlegetett Kertész Balázsnak, akinek nemrégen le kellett mondania ügyvezetői posztjáról, amikor nyilvánosságra került összeférhetetlen pozíciója. Persze, a dolog lehet véletlen, mint annyi minden más hazánkban, de egy biztos: lennie kell valakinek, aki ezt a változtatást kiötlötte és beleíratta a javaslatba.
A Magyar Nemzet cikkére meglepő gyorsasággal reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda, kifejtették, hogy nem értenek egyet a módosítással. Azért megnyugtatóbb lett volna, ha maga Rogán Antal írja alá a közleményt, hiszen a sajtóban is az ő neve és baráti köre szólíttatott meg. Így a kabinetiroda válasza nem kielégítő ebben az ügyben. A közleményben azt is hozzátették, hogy javasolni fogják a kormánynak az eredeti szabályozás fenntartását. A sajtó Réti Lászlót, a Budapesti Ügyvédi Kamara elnökét is megkérdezte, aki egyértelműen kifejtette, hogy az egyeztetések során az ügyvédi kar nem kérte ezeket a változtatásokat.
Fentiek okán kérem államtitkár asszonyt, hogy adjon egyértelmű választ: ki rendelte meg az ügyvédi törvény összeférhetetlenségi szabályainak könnyítését, vagyis hogyan került be a tervezetbe ez a nem mindennapi változtatási javaslat? Érdekelne a személyes véleménye is, hogy a kialakult helyzetben fenntartják-e továbbra is a módosításnak ezt a szükségességét. Köszönöm szépen. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me