DR. MIKOLA ISTVÁN

Full text search

DR. MIKOLA ISTVÁN
DR. MIKOLA ISTVÁN külgazdasági és külügyminisztériumi államtitkár: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Képviselő Úr! A magyar kormány által a határon túli magyarságnak nyújtott, minden korábbinál jelentősebb gazdaságfejlesztési támogatás legfőbb célja, hogy a szülőföldjén tartsa a magyar közösséget, helyben segítse elő a magyar családok megélhetését. A kormány a 2016-2018 közötti időszakban több mint 30 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást és 30 milliárd forint kedvezményes hitelt biztosít a vajdasági stratégia céljainak megvalósítására. A vajdasági gazdaságfejlesztési stratégia úttörő a hasonló külhoni gazdaságfejlesztési programok megvalósítása terén, amelynek végrehajtásával egy új korszak kezdődött a határon túli magyarság életében.
A programot 2016 februárjában indítottuk el Magyarország Kormánya és a Vajdasági Magyar Szövetség együttműködésében, és ennek végrehajtása azóta is töretlen sikerrel zajlik. A program indulása óta több mint hatezer nyertes gazdaságfejlesztési pályázat született, közel 10 milliárd forint értékben, a programot bonyolító Prosperitati Alapítvány által meghirdetett, a mezőgazdaság, turizmus, vállalkozásfejlesztés, illetve ház- és földvásárlás kategóriában két pályázati felhívás keretében.
A termelők és kisvállalkozások támogatásával sikerült megteremteni azt a bázist, amelyre alapozottan a magasabb hozzáadott értékkel bíró, hosszú távú gazdaságfejlesztést lehetővé tevő munkahelyteremtő, beszállítói hálózatot működtető, illetve mezőgazdasági termelőket integráló beruházások is elindulhattak. Erre alapozva 2016 novemberében megnyitottuk a pályázási lehetőséget azon vállalkozások részére, amelyek a mezőgazdaság és az ipar területén jelentős munkahelyteremtő nagyberuházásokat képesek megvalósítani.
(14.00)
A beruházások finanszírozása a magyar költségvetés által biztosított vissza nem térítendő támogatásból, kedvezményes hitelből, valamint a vállalkozók által biztosított önrészből áll. A fejlesztések megvalósulásával ezres nagyságrendben hozunk létre új munkahelyeket, illetve integrálunk mezőgazdasági termelőket (Az elnök a csengő megkocogtatásával jelzi az időkeret leteltét.), akik így biztos megélhetésre számíthatnak a Vajdaságban. Köszönöm a figyelmet.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me