DR. FÓNAGY JÁNOS

Full text search

DR. FÓNAGY JÁNOS
DR. FÓNAGY JÁNOS nemzeti fejlesztési minisztériumi államtitkár: Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselőtársam! Valóban, a kormány folyamatos és kiemelt célja az úthálózat javítása. Ez egy permanens, állandó folyamat meg-megújuló szakaszaival, ezért várható, hogy az ön kérdései is permanensek lesznek és meg-megújul-nak, ezért azokat előre is köszönöm.
A tavalyi évben a komplex útfelújítási program keretében költségvetési forrásból összesen mintegy 560 kilométer fő- és mellékúti szakasz újult meg 69 milliárd forint értékben. Szabolcs-Szatmár-Beregben hét útszakaszt újítottunk fel 45,5 kilométeren. Az idén mintegy 100 milliárd forint értékű felújítás kivitelezésének az előkészítése van folyamatban, a megvalósításhoz szükséges források biztosításáról az első félévben dönt a kormány. Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében 33 útszakasz felújítása szerepel mintegy 93 kilométer hosszban, 6,3 milliárd forint költséggel. A mellékutak felújítására uniós forrásból a terület- és településfejlesztési operatív program nyújt lehetőséget, melynek keretében országosan 44 milliárd forint értékben végzünk beruházásokat. Szabolcs-Szatmár megyében erre 15 projektet adtak be.
A programokon túl hazai forrásokból 2015-16-ban további tíz projekt valósult meg, és az idén további öt előkészítése van folyamatban. Az állam 2016-ban öt évre szólóan mintegy 400 milliárd forint értékben kötött üzemeltetési és karbantartási szerződést az országos közúthálózat kezelési feladatainak ellátására. Ennek eredményeként a közútkezelő az eddigieknél tervezhetőbb módon, magasabb színvonalon tudja ellátni a meglévő országos közúthálózat kezelési feladatait. Köszönöm a kérdését és figyelmét, képviselő úr. (Taps a Fidesz soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me