DR. RÉTVÁRI BENCE,

Full text search

DR. RÉTVÁRI BENCE,
DR. RÉTVÁRI BENCE, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt Ház! Mindkét elismeréshez csatlakoznék. Azt hiszem, hogy ezen a nyáron mindenki, aki akár a foci-Eb-t, akár az olimpiát nézte, látta azokat a sikereket, nagyon jó érzéssel telhetett el, és ezt a jó érzést, ezt a kellemes összetartozás-érzést azoknak a sportolóknak, az ő kitartásuknak, szorgalmuknak, tehetségüknek köszönhetjük, akik tényleg kiváló eredményeket értek el az olimpián és előtte a foci-Eb-n is. Köszönjük a kormányzat nevében azokat az elismerő szavait képviselő úrnak, amelyekben ön is mondta, hogy a magyar kormány kiemelten, akár még bizonyos tekintetben erőn felül is igyekszik a sportnak támogatást adni, a tömegsportnak, versenysportnak egyaránt. Nyilván a kettő között összefüggés is van akár utánpótlásban, akár példaképadásban. Úgyhogy ezt szeretné a kormányzat a továbbiakban is folytatni.
Idén nyáron valóban ennek a két nagy nemzetközi versenynek köszönhetően igazi nemzeti üggyé is vált a sport, ahogy azt ön is mondta, úgyhogy bízom benne, hogy ez kicsit majd enyhíti az ezzel kapcsolatos vitákat, és sokkal masszívabbá teszi a célokat.
Az a javaslat, amit egyébként önök tettek, bizonyos szempontból nagy hagyománnyal bíró sportszövetségeket vagy ágazatokat veszélyeztetne; nyilván azt önök nem szeretnék, ez lehet, hogy csak egy félreértés volt. Ugyanakkor a kormány nem most kezdi a konzultációt a sportági szövetségekkel, 16 kiemelt sportág tekintetében már évek óta zajlik a támogatás miatt is, és a felzárkózásban részt vevő további 20 sportág esetében is évek óta zajlik a folyamatos, szoros együttműködés.
A Magyar Olimpiai Bizottság nyilván a csúcsszerve az olimpiai felkészülésnek, a pénzeknek is a gazdája, úgyhogy az egyeztetések mellett az ő támogatásukat is nyilván a magas színvonalú szakmai programokhoz kötjük, ez az eddigiekben is így volt. Ezek a beszámolók, programok a honlapjaikon szerepelnek. A szakmai beszámolót az Olimpiai Bizottság fogja megadni az olimpiáról, a sportági szövetségek pedig a honlapjaikon közérdekű adatként mindig felteszik az elszámolásaikat, ezeket tehát innen tudja képviselő úr is megismerni. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me