ORBÁN VIKTOR

Full text search

ORBÁN VIKTOR
ORBÁN VIKTOR miniszterelnök: Ha lehet akárhányszor, akkor válaszolni is lehet akárhányszor. Először is szeretném világossá tenni, hogy demokratikus párt nem szokta megkérdőjelezni azt, hogy a demokrácia működtetéséhez pénzügyi forrásokra van szükség. Azt kell mondanom, hogy még az MSZP-frakciótól sem sajnáljuk a pénzt, mert anélkül nem működik a demokrácia.
(15.00)
Önök meg még a népszavazástól is sajnálják. Megismétlem: ha egy ország számára élet-halál-kérdésről van szó, akkor az elköltött pénznek, ha kell, a többszörösét is készen álltunk volna elkölteni. Ennyit erről a kérdésről.
Ami nem világos, pontosan hogyan függ össze a letelepedési kötvénnyel, de úgy tűnik, hogy az ön esetében nem okoz nehézséget ennek az összeköttetésnek a megteremtése. (Bangóné Borbély Ildikó: Pénzért megvehet bármit…)
Egy kis füllentésért sem megy a szomszédba, ha jól látom. (Dr. Szakács László: Pintér mást mond!) 2016. szeptember 18-ig 2807 fő kapott Magyarországon letelepedési engedélyt. Ráadásul az se világos, hogy pontosan miről is beszél ön. Az előbb sem értettem képviselőtársa mondandóját. Arról van szó, hogy emberek megvásárolnak magyar államkötvényeket; a magyar államkötvény után pedig a magyar állam kamatot fizet, ennyi. (Bangóné Borbély Ildikó: Vissza kell fizetni…) Azért volt szükség erre a konstrukcióra, mert 2011-2012-ben olyan helyzetben volt Magyarország, amikor kétséges volt, hogy a piacokon lejegyzik-e a magyar államkötvényeket, hiszen különböző erős pénzügyi nyomások alatt voltunk. (Bangóné Borbély Ildikó közbeszól.) Ezért találtuk ki ezt a rendszert, ami egyébként Európában ismert rendszer. Ez beváltotta a hozzá fűzött reményeket.
Nekünk két célunk volt: legyen biztonságos - ez az -, és legyen sikeres, vagyis megvegyék az államkötvényeket. Minden államkötvény után kell kamatot fizetni. Ezek után semmivel nem kell többet fizetni, mint bármilyen más államkötvény után. Akkor hol keletkezik itt a veszteség, tisztelt hölgyeim és uraim? (Demeter Márta közbeszól. - Dr. Szakács László: De négyszeresen…) Ez Magyarország számára egy sikeres, biztonságos és eredményes konstrukció. (Taps a kormányzó pártok padsoraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me