DR. HOFFMANN RÓZSA

Full text search

DR. HOFFMANN RÓZSA
DR. HOFFMANN RÓZSA (KDNP): Köszönöm, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Ház! Egy hónapja, hogy megkezdődött a 2016/17-es tanév, és elhalkulni látszanak a „jaj, de nehéz a tanévkezdés” kezdetű dallamok. Mindazonáltal maradt itt egy olyan ellentmondás, amelynek tisztázása talán hasznos lesz itt a parlamentben.
A 2016/17-es tanévben több mint 1,5 millió diák kezdte meg tanulmányait, illetve kezdődött meg a nevelésük óvodában, általános iskolában, gimnáziumban, szakgimnáziumban és szakiskolában. Ez egy tény.
Tény az is, hogy a 2011 decemberében elfogadott köznevelési törvény alapján, azóta is tartott módon felmenő rendszerben az általános iskolások mind ingyen kapják meg a tankönyveiket - ez ebben az évben azt jelenti, hogy már az egész alsó tagozat ingyen kap tankönyvet, továbbá azok a szociálisan rászoruló felső tagozatosok vagy gimnazisták is, akiknek a körét jogszabály kijelöli.
Tény az is, hogy soha kormány ennyit nem fordított gyermekétkeztetésre, mint a mi kormányunk. Ez 2016-ban már 71,74 milliárd forint. Tény az is, hogy ez az összeg 2010-ben, az utolsó szocialista kormány idején készült költségvetés alapján mindössze 29 milliárd forint volt.
Tény az is, hogy 2013 szeptemberétől fokozatosan nő, rendeletekben meghatározott módon a pedagógusok bére, és hogy a Klebelsberg Központ költségvetése is rendbe jön.
Tisztelt Államtitkár Úr! Nem értem, hogy az ellenzéki képviselők miért mondják azt, hogy romokban az oktatás, hogy a kormány nem figyel a gyerekekre és az oktatásra. Kérem, segítsen eloszlatni az ellenzéki képviselők kételyeit! (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me