DÖMÖTÖR CSABA,

Full text search

DÖMÖTÖR CSABA,
DÖMÖTÖR CSABA, a Miniszterelnöki Kabinetiroda államtitkára: Ehhez képest nem tudjuk, kinek a tanácsára, kinek a kérésére, de a Jobbik nagy hirtelen már csak feltételekkel hajlandó támogatni az alkotmánymódosítást. Vajon miért tagadja meg a Jobbik a pár héttel ezelőtti Jobbikot? Ha Tuzson Bence kollégám a kufárkodás szót használta minderre, akkor bingó, jól írta le a helyzetet. Az egykori nemzeti párt ezzel csatlakozik azokhoz, akik saját szavazóiknak is hátat fordítanak, semmibe veszik 3,3 millió ember akaratát.
Én egyébként nem tudom, hogy a Jobbik képviselői, a pártelnökön kívül, mit szólnak ehhez a baloldalhoz simulós politikához, de sok örömük nem lehet benne, azt elmondhatom. Főleg nem, ha tudjuk, hogy a pártelnök aláíratta velük, hogy nem szavazhatják meg az alkotmánymódosítást. (Dúró Dóra: Benne van, hogy saját akaratukból.) Még rosszabb! Így bízik meg egy vezető a saját párttársaiban. Valószínűleg ugyanaz a bizalomhiány az oka annak, hogy a Jobbik által bejelentett konzultációt kiszervezték a Jobbikból, mégpedig egy madárlátta egyesület vette a nevére. (Derültség a kormánypárti padsorokban.)
Tisztelt Elnök Úr! Ön egy mai lapinterjúban azt mondta, úgy fogalmazott, hogy aki nincs ellenem, az jelen pillanatban velem van. Az egykori nemzeti párt elnöke tehát október 23-a másnapján gyakorlatilag Kádár Jánost idézi. Nem tudjuk, ki, mennyiért és miért késztette a Jobbikot irányváltásra, de az jól látszik, hogy az egykori nemzeti párt a pénzért és a hatalomért mindenre képes. (Nagy zaj a Jobbik soraiban.) Pongrátz Gergely nem örülne, ha ezt látná. Köszönöm, hogy meghallgatott. (Nagy taps a kormánypárti padsorokban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me