DR. HADHÁZY ÁKOS

Full text search

DR. HADHÁZY ÁKOS
DR. HADHÁZY ÁKOS (LMP): Köszönöm szépen. Tisztelt Elnök Úr! Elnézést kérek, indulatosabb lesz az interpelláció, nem én írtam; ezt egy munkáját vesztett újságíró írta, de teljesen azonosulni tudok vele, így az ő kérdéseit én teszem fel. A miniszterelnök úrnak tettük volna fel, de tudom, hogy csak egy államtitkár urat küldött. (Kontrát Károly: Mi az, hogy csak egy államtitkár?)
Van egy rossz hírünk azoknak, akik pezsgőt bontottak október 8-án, a Népszabadság meg-puccso-lásakor. Ki fog derülni az igazság ennek az akciónak a hátteréről, amelyben a kormány keze is benne volt, és abban a hitben is hiába ringatják magukat a sajtószabadsággal és a nyilvánossággal kufárkodó kormányzati politikusok, hogy mostantól szabad a rablás. Önök is meg fogják emlegetni azt a napot, amikor a legfontosabb magyarországi napilapot kivégezték. (Folyamatos, nagy zaj. - Az elnök csenget.) A miniszterelnök és környezete azt állítja: egyszerű gazdasági döntés született a tulajdonos részéről, a kormány nem avatkozik a sajtószabadságba. Ezt azonban az sem hiszi el, aki mondja.
Önök már akkor is beavatkoztak a sajtószabadságba, amikor az Origo internetes hírportált lefejezték, amiért Lázár János utazásai és szállodai számlái után kutakodott. Akkor is durván megsértették a sajtószabadságot, amikor lehetővé tették, hogy Andy Vajna kormánybiztos, álomgyáros állami pénzből megvásárolhassa a TV2-t.
Nem beszélhetünk sajtószabadságról egy olyan országban, ahol a kormányzati adminisztráció egyik tagjáé (Közbekiáltás a kormánypárti padsorokból: Áruló!) a második legnagy… (Balra fordulva:) Ki mondta az „áruló”-t? (Nagy zaj. - Az elnök csenget. - Font Sándor: Te!) Ki mondta? (Nagy zaj. - Font Sándor: Te, most!) Igen, áruló, áruló vagyok, az ön főnökét elárultam… (Nagy zaj, derültség a kormánypárti padsorokból. - A képviselő tovább beszél, szavai a hangosítás hiánya és a zaj miatt nem hallhatók.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me