RIG LAJOS

Full text search

RIG LAJOS
RIG LAJOS (Jobbik): Köszönöm szépen a szót. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Államtitkár Úr! Nem gondoltam volna, hogy felszólalok ebben a témában, de a téma komolysága megköveteli, hiszen most már olyan dolgokat is feszegetnek MSZP-s képviselőtársaim, amelyek nem az előterjesztés tárgyai. Tehát majd a későbbiekben kell arról vitatkoznunk nekünk, hogy a finanszírozása hogyan lesz ennek az egésznek, és azt nem gondolom, hogy egy egyetemi klinikán más a hbcs pontértéke, mint egy városi kórházban, ugyanannyit fizetnek érte - ez az egyik.
Azt is látni kell, hogy maga az előterjesztés egy jó szándékú előterjesztés, hiszen azokat az orvosokat és egészségügyi szakdolgozókat ösztönzi és szolgálja ki maga az előterjesztés, akik ebben az egészségügyi rendszerben dolgoznak, illetve tanultak. Azt lehet látni az oktatókórházakon, hogy túlzsúfoltak. Ha elmennek egy vizitre, megállnak a sebészeti osztályon egy viziten, amelyen ott van a főorvos, adjunktusok, orvosok, szakorvosok, és ott vannak az orvostanhallgatók is, ki kell hozni a betegeket a kórteremből, hogy ők be tudjanak menni, tehát ez magában nem egy jó rendszer. Régen ez így működött, és ennek az volt az oka, hogy nagyon kevés volt az a hely, ahol ezek az orvosok, ezek a szakdolgozók érdemben tudtak tanulni.
Úgy nem lehet tanulni, hogy azt lesem, hogy az első, aki a sorban áll, mit csinál. És képzeljék el a betegek helyzetét, amikor már harmincnyolcadszor vizsgálja meg egy orvostanhallgató a vakbélműtét előtt álló embert! Ha addig nem fájt a hasa, azután majd fog, és akkor ez csak egy vakbélműtét és nem egy invazív úgymond bélmosásos eljárás, azt azért mégse kívánnám.
Tehát véleményünk szerint ez egy nagyon előremutató előterjesztés, hiszen ez elősegíti az orvosképzést, illetve a szakdolgozóképzést, olyan tudásra tesznek szert ezek az egészségügyi rendszerben dolgozni kívánó emberek, ami, úgy gondolom, Európa-szintű, hiszen azt mindenki tudja és látja is, hogy nemhiába van az a vákuumszivattyú (Az elnök csengetéssel jelzi az időkeret leteltét.), amely elszívja az egészségügyi dolgozókat Európa összes országába (Az elnök ismét csenget.), köztük Németországba, Ausztriába és Angliába is. Úgyhogy véleményem szerint támogatni fogjuk. (Taps a Jobbik soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me