CZIBERE KÁROLY,

Full text search

CZIBERE KÁROLY,
CZIBERE KÁROLY, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Tisztelt Képviselő Úr! Mielőtt érdemben reagálnék az elhangzottakra, meg kell jegyeznem, hogy maga a kérdés olyan szintű negatív éllel került megfogalmazásra, ami nem a társadalmi integráció és az összetartó társadalom építése irányába hat, és a jelenségek mögötti tényleges problémalátás irányába sem mutat az (Ander Balázs: De!), hogy pitbullok, rottweilerek és kábítószer. (Közbeszólás a Jobbik soraiból: Ez az igazság!) Azt gondolom, hogy nekem kell itt ön helyett is elnézést kérem a roma családoktól (Közbeszólás a Jobbik soraiból: A pitbulloktól!) a kérdésben elhangzó szélsőséges általánosítás miatt. Semmilyen módon ennek a rendszernek az érdekeit nem segíti (Dr. Apáti István: Tessék beköltözni egy telepre! Szívesen elviszem államtitkár urat egy szatmári autózásra!) ez a fajta megfogalmazás és az ilyen típusú problémafelvetés.
Azt gondoljuk, hogy maga a felzárkózási stratégia és annak az egyes számú pillére, a gyermekek segítése alapvetően tartalmazza azokat az eszközöket és programokat, amelyek azt a felzárkózási célt tükrözik, hogy hogy lehet a nyomor újratermelődésének ördögi körét megakadályozni. Ha ismerné azt a programunkat, amely a „Biztos kezdet” ház névre hallgat vagy például a kötelező óvodáztatást, vagy az ingyenes gyermekétkeztetés kibővítését két ütemben - idén már, ugye, valamennyi szünetre - vagy az ingyenes tankönyvek biztosítását (Dr. Apáti István: Ez nem segít! A tankönyvet elégetik. Jó lesz gyújtósnak. Olyan, mint a szocpolos ház ablakkerete.), ez mind azt jelenti, hogy ezek a gyermekek időben tudnak segítséget kapni ahhoz, hogy ne morzsolódjanak le, ne váljanak ki az iskolából, és iskolai eredményességüket tudjuk segíteni. Ez, azt gondolom, az a cél, amelyre ennek a társadalomnak szüksége van, nem pedig az önök által fölvetett javaslat.
Azt gondolom, a családjukban kell segíteni ezeket a gyermekeket. Ha a „Biztos kezdet” ház modellt ismerné, tudná, hogy a gyermek és a szülő egyszerre kap segítséget, és ez az, ami igazán eredményes, nem pedig az, hogy ezeket a gyermekeket kikapkodjuk a családokból, hogy védelembe vegyük, vagy egész másképpen segítsük. A gyermeki jogoknak az alapelve az, hogy abban a családban kell nekik a segítséget megadni, amelyben ez a legjobban tud hasznosulni. Köszönöm szépen. (Taps a Fidesz soraiból.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me