CSEPREGHY NÁNDOR,

Full text search

CSEPREGHY NÁNDOR,
CSEPREGHY NÁNDOR, a Miniszterelnökség államtitkára: Tisztelt Elnök Úr! Köszönöm szépen a szót. Engedje meg elnök úr, hogy pár felvetésre reagáljak. Egyrészt képviselő úrnak szeretném felhívni a figyelmét, hogy holnap, amikor a döntés születik ebben a kérdésben, akkor október 11-e lesz, nem október 6-a. (Szávay István: A TAB-ra gondoltam.) Tehát ha csak ez lenne a Jobbik szavazást elutasító döntésének az oka, akkor 11-e lesz a döntés, amikor erről tud dönteni az Országgyűlés.
A másik kérdésre: értem a civil szervezetek problémáira vonatkozó törvénymódosítási kezdeményezését a Jobbiknak, azonban azt gondolom, hogy ez nem az a kérdés. Ez a kérdés arról szól, hogy Habsburg Károly főherceg tett egy nagyvonalú felajánlást Magyarország számára. A kormány szeretne egy olyan jogi formát létrehozni, amelynek a későbbi támogathatósága is kivitelezhető, egy olyan kuratóriummal, ami csak a család egyetértésével, teljes egészében a család egyetértésével jöhet létre, és ami, azt gondolom, olyan politikai örökséget ápolhat, ami Magyarország XX. századi történelmében igenis meghatározó, sőt egy olyan Európa létrehozásában is meghatározó, ami egy, a maitól jelentősen eltérő, erős és keresztény alapokon nyugvó Európa megteremtését szolgálta. Azt gondolom, hogy egy ilyen felajánlásnak eleget kell tenni, és ha ehhez a jogi kereteket kell kialakítania, azt a magyar kormánynak mindenképpen kezdeményezőként kell támogatnia.
Tudomásul vesszük a Jobbik távol maradását az ügytől, tudomásul vesszük azt, hogy önök ezt az ügyet nem tartják ilyen fontos ügynek, tudomásul vesszük azt, hogy tudnak olyan politikai érveket találni, amelyek megadják a felhatalmazást arra vonatkozóan, hogy ettől távol maradjanak, ebben a tekintetben sokkal korrektebbnek tartom az MSZP álláspontját, aki legalább azt mondja, hogy tartalmilag egyet tud érteni ezzel a javaslattal.
Még egyszer mondom: egyetértek a civil szervezetekre vonatkozó átfogó újraszabályozás kérdésével, az azonban nem ennek a döntésnek a része. Köszönöm szépen, elnök úr. (Dr. Vejkey Imre tapsol.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me