Z. KÁRPÁT DÁNIEL

Full text search

Z. KÁRPÁT DÁNIEL
Z. KÁRPÁT DÁNIEL (Jobbik): Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! A hétvége folyamán Kispesten újfent egy devizahitel-károsult családnál jártam, akik kilakoltatás előtt állnak. Az ő szerződésük egy a 140 ezer közül, akik nem tudnak vagy nem teljeskörűen tudnak teljesíteni, és részben önhibájukon kívül olyan méltatlan helyzetbe kerültek, ami tarthatatlan. Eközben a Nemzeti Eszközkezelő keretei lassan betelnek, már csak 500 szabad hely áll rendelkezésre, ha lehet hinni a sajtóhíreknek. Nagyon érdekelne miniszter úr válasza, hogy azt a néhány milliárd forintot mikor és hogyan kívánják elkülöníteni, amiből legalább a csonka megoldásként kezelhető Nemzeti Eszközkezelő keretszámait bővíteni lehet. Látható, hogy egyéb pénzek is rendelkezésre állnának. Ha csak a letelepedésikötvény-üzletüknél a közvetítőcégeknél lecsapódott százmilliárdos nagyságrendű pénzösszeget fordítanánk, mondjuk, a hitelkárosultak helyzetének részleges rendezésére, akkor mérhető, hosszú távú előrelépést lehetne elérni.
Ezzel szemben az a helyzet, hogy nem a csalárd kötvényüzletág kivezetésére készülnek a jelek szerint. A miniszter úr személyes véleménye érdekelne azt illetően, hogy ha már meglebegtette feltételes módon ezen kötvénykonstrukció felülvizsgálatának a lehetőségét - hangsúlyozom, nem a kivezetését lebegtette meg, hanem a felülvizsgálatának a lehetőségét -, akkor mi a véleménye arról, hogy ma a Gazdasági bizottság ülésén egy perccel a szavazás előtt kiosztott anyag alapján egy Cipruson bejegyzett, feltételezhetően offshore hátterű cég tevékenységi körét a fideszes többség a letelepedési kötvények kapcsán a Seychelle-szigetek területére terjesztette ki.
Tehát nemhogy nem vezette ki a csalárd konstrukciót, amivel a piszkos pénzt szerzik, hanem egyenesen a Cipruson bejegyzett cég tevékenységét a Seychelle-szigetek területére terjesztették ki. Milyen okból tették ezt? Milyen alapon tették ezt? Várom érdemi válaszát. (Taps a Jobbik padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me