SCHMUCK ERZSÉBET

Full text search

SCHMUCK ERZSÉBET
SCHMUCK ERZSÉBET (LMP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Amikor a sajtó és az ellenzék fölvetette, hogy az 1500 fa kivágásával járó, Budapest utolsó természetes partszakaszát tönkretevő római-parti mobilgát építésére esetleg egy nagyszabású ingatlanspekuláció miatt van szükség, az egész kormányoldal felháborodottan tiltakozott, az árvízi biztonság veszélyeztetésével vádolva a mobilgát ellenzőit.
Időközben, az érintett területre elfogadott változtatási tilalom bevezetése előtt ugyanakkor kiderült, hogy a majdani gáttal ármentesített területen máris folynak bizonyos lakóparképítési munkálatok előkészületei, és a szerencsés nyertesek jobbára a miniszterelnök úr környezetéből, a kormánypárt gazdasági holdudvarából kerülnek ki. Köztük van például Garancsi István, akit sem önnek, sem a magyar közvéleménynek nem kell bemutatni. Garancsi István és társai milliárdos profitra tesznek szert abból, hogy a majdani gát miatt védetté és beépíthetővé válik egy ártéri terület, ahol korábban nem lehetett építkezni. Ráadásul rájuk a változtatási tilalom sem érvényes, mivel az engedélyeket gondosan megadták nekik már a tilalom hatálybalépése előtt.
Az említett urak profitjának egyetlen forrása az a 15-20 milliárd forintnyi közpénz, amit az állam az összes megvizsgált verzió közül a legdrágább megoldásra, a partvonalon futó mobilgát építésére fordít. Így lesz az orbáni Magyarországon a közérdekből magánérdek, a közvagyonból pedig magánhaszon a kormányoldal mesterkedései nyomán.
Kérem, szíveskedjék tájékoztatni arról, támogatja-e a kormány, hogy az ár helyett a kormányzati korrupció döntse el a Római-partot, vagy pedig fellépnek végre a magyar adófizetők megkárosítása ellen, és gátat vetnek-e az Orbán-haverok mohóságának. Válaszát előre is köszönjük.

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me