BALLA GYÖRGY

Full text search

BALLA GYÖRGY
BALLA GYÖRGY (Fidesz): Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Tisztelt Képviselőtársaim! Nehéz napokon van túl a magyar baloldal. No, nem számukra volt nehéz, ők csak a lényegüket adták; a jóérzésű emberek számára volt nehéz elviselni azt, amit műveltek. (Dr. Szakács László: Ülj le! - Az elnök csenget.)
Kezdődött azzal, hogy kivezényeltek egy szűk szélsőséges baloldali csoportot az október 23-ai megemlékezés megzavarására. Azért küldték oda őket, hogy több tízezer ember méltóságban töltött megemlékezését megzavarják. (Gőgös Zoltán: Ti meg jól megvertétek őket.) Nyilvánvalóan provokáltak, nyíl-vánvalóan balhét akartak. Az, hogy ez nem sikerült végül, semmit nem vesz el a felbujtók szándékának aljasságából.
A szocialisták ugyanezen idő alatt egyébként pedig Gyurcsány Ferenccel látványosan egy közös színpadon csókolóztak. (Zaj, közbeszólások az MSZP soraiból, köztük Gőgös Zoltán: Na, na!) Azzal a Gyurcsány Ferenccel, aki egyértelmű erkölcsi és politikai felelőse mindannak, ami tíz évvel ezelőtt történt. (Közbeszólások az MSZP soraiból, köztük Gőgös Zoltán: Annak Orbán a felelőse, meg a Fidesz!) Egyértelmű felelőse a szemkilövetésnek, a lovasrohamnak, mindennek. És ugyanezek a szocialisták akkor ott voltak, de azon az ünnepi ülésen, amikor a lengyel szejm elnöke, a német Bundesrat elnöke fejet hajtott a magyar hősök előtt, na, erre az ülésre, erre már nem voltak hajlandóak eljönni. (Gőgös Zoltán: Koszorúztunk.) Számukra a magyar hősök semmit nem számítanak.
Azt hittük, nincs ennél lejjebb. (Gőgös Zoltán: Még te mondod?!) De van. Nagy tiszteletben álló politikus képviselőtársuk, Havas Szófia ugyanis a következőket tudta mondani, sajnos szó szerint kell idézzem. (Gőgös Zoltán: Tudsz oroszul, vagy mi van? - Derültség, zaj az MSZP és a Jobbik soraiban. - Az elnök csenget.) Havas Szófia szerint „’56 horthysta provokáció, a nácik által szervezett fasiszta ellenforradalmi puccs”. Havas Szófia jelenleg az önök pártjának tagja. (Dr. Józsa István közbeszólása.) Szeretném megtudni, hogy hány Havas Szófia lehet a Magyar Szocialista Pártban. Várom államtitkár úr válaszát. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me