BURÁNY SÁNDOR

Full text search

BURÁNY SÁNDOR
BURÁNY SÁNDOR (MSZP): Köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Államtitkár Úr! Mint ismeretes, Kőbánya-Kispest a főváros egyik legforgalmasabb közlekedési csomópontja: itt van a 3-as metró felújított déli végállomása, számos vasútvonal közbenső állomása, illetve végállomása, számos BKV- és Volán-buszjárat végállomása és közbülső megállója, itt található a közvetlenül a Liszt Ferenc repülőtérről érkező busz végállomása is, ezért sok, külföldről érkező turista is áthalad a csomóponton.
Ehhez képest a vasútállomáson a fővároshoz méltatlan és áldatlan állapotok uralkodnak: már egy kisebb eső után is megáll a víz a perontetőkön, hogy később az utazók nyakába zúduljon, sőt, az állomás közepén sokszor kikerülhetetlen, bokáig érő tócsákat okoz az esőzés; a mozgólépcsők nem működnek, miközben a lépcsők is már jó ideje elfogadhatatlan állapotban vannak. A Kőbánya-Kispest vasútállomás régóta teljes rekonstrukcióra szorul, teljes egészében fel kell újítani az utasforgalmi épületeket, a gyalogos-felüljárót, halaszthatatlan az új lépcsők és mozgólépcsők építése, az akadálymentesítést biztosító liftek beépítése, a peronmagasítás, a peronok burkolatának felújítása.
Ismereteim szerint a rekonstrukcióra már kiírták a pályázatot, ezért a kérdéseim arra irányulnak, hogy megkötötték-e már a szerződést a kivitelezőkkel. Mikor számíthatnak a kőbányaiak, a kispestiek, a fővárosiak és a külföldiek arra, hogy a KÖKI-n végre normális állapotok uralkodjanak? Várom megtisztelő válaszát. (Taps az MSZP padsoraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me