DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,

Full text search

DR. RUBOVSZKY GYÖRGY,
DR. RUBOVSZKY GYÖRGY, az Igazságügyi bizottság elnöke, a napirendi pont előadója: Nagyon szépen köszönöm a szót, elnök úr. Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Abba a szerencsés helyzetbe hozott a Kúria elnöke, hogy beszámolójának az ismertetése során ismertette az Igazságügyi bizottság előtt történteket is. Annak elkerülése végett, hogy ismétlésekbe essek, ami nem szerencsés, engedjék meg, hogy nagyon röviden kiegészítsem a történteket.
Csak annyit szeretnék elmondani, hogy a bizottság előtti meghallgatás során - amelyik november 15-én volt - azt a gyakorlatot folytatja a bizottság, hogy az elnöki kiegészítést követően a bizottság tagjai kérdéseket tehetnek fel, a feltett kérdések megválaszolására megadjuk a szót a meghallgatáson jelen lévő kötelezett tisztségviselőnek, a kérdésekre adott válaszok után pedig véleményt nyilvánít a bizottság. Ahogy az előbb említettem, elnök úr a feltett kérdéseket, a lényegi kérdéseket a beszámolójában ismertette és a választ is megadta, és ez olyan jól sikerült az Igazságügyi bizottság előtt, hogy amikor a határozathozatal következett, olyan arányok születtek, hogy a bizottság 10 tagja támogatta a beszámoló elfogadására irányuló határozatot, ellenszavazat nem volt, és egyetlenegy képviselő tartózkodott. Ilyen jó arányt beszámoló tekintetében emlékeim szerint még nem sikerült hozni.
Ezt követően azt kérem, hogy a tisztelt Országgyűlés is lehetőleg ilyen arányban fogadja el az előterjesztett országgyűlési határozatunkat, aminek az a lényege, hogy javasoljuk az Országgyűlésnek, hogy a Kúria elnökének a 2015. évről előterjesztett beszámolóját fogadja el. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me