VERESNÉ NOVÁK KATALIN,

Full text search

VERESNÉ NOVÁK KATALIN,
VERESNÉ NOVÁK KATALIN, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára: Köszönöm szépen a szót, elnök úr. Tisztelt Képviselő Asszony! Tisztelt Képviselőtársak! Csak annyival egészíteném ki azt, ami a vita előző fázisaiban már elhangzott, hogy a Népjóléti bizottságnak érkezett egy módosító indítványa ehhez a törvényjavaslathoz, amit a kormány is támogatott és amit örömmel üdvözöltünk. Immár ez is a törvénymódosítási javaslat részét képezi. Ez arról szól, hogy amikor a bölcsődébe való jelentkezésnél megnézik azt, hogy kik is jelentkeznek, és ha adott esetben férőhelyhiány lép fel, nem tudnak minden gyermeket befogadni, akkor előnyt élveznek különböző családok a bölcsődei felvételi során.
Ilyen előnyt élvező családok a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő családok, a törvénymódosítás értelmében most már a nagycsaládosok is, aztán a védelembe vett gyermekek, és a módosító indítványnak köszönhetően azok a szülők is, akik a gyermekeiket egyedül nevelik, kedvezményesen, illetve előnyben részesített módon tudják gyermekeiket a bölcsődében elhelyezni abban az esetben, ha munkavégzésre irányuló tevékenységük van, vagy ha munkát végeznek a gyermeküket egyedül nevelő szülők. Ezzel is szeretnénk azt segíteni, hogy azok, akik a szülői terheket egyedül viselik és párhuzamosan munkát vállalnak, vagy munkába állásra irányuló tevékenységet folytatnak, 30 napon belül munkába tudnak állni, a gyermekeiket minél nagyobb számban el tudják helyezni a bölcsődében.
Ezzel egészíteném ki a vita korábbi fázisában elhangzottakat. Abban bízom, hogy ennek a törvénymódosító javaslatnak köszönhetően mind a bölcsődei ellátás terén, mind az örökbefogadás terén, mind a nyugdíjszabályok terén olyan lépéseket tudunk tenni, amelyek csökkentik a terheket, amelyek egyszerűsítik az adminisztrációt, és amelyeknek egyre több haszonélvezője lesz.
Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me