DR. SALACZ LÁSZLÓ,

Full text search

DR. SALACZ LÁSZLÓ,
DR. SALACZ LÁSZLÓ, a Törvényalkotási bizottság előadója: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Ház! Ezúton tájékoztatom az Országgyűlést, hogy a Törvényalkotási bizottság a házszabály 46. §-a alapján megtárgyalta az egyes foglalkoztatási tárgyú törvények módosításáról szóló T/12732. számú törvényjavaslatot, és ahhoz a bizottság 24 igen szavazattal, 8 nem ellenében, tartózkodás nélkül összegző módosító javaslatot és összegző jelentést nyújtott be.
Az összegző módosító javaslat tartalmazza egyrészről a Vállalkozásfejlesztési bizottság részletes vitát lezáró módosító javaslatát, valamint a Törvényalkotási bizottság saját indítványát, amely 3 pontban pontosítja a szakbizottság irományát.
A kodifikációs és jogtechnikai pontosításokon túl a módosító javaslat elsősorban az iskolaszövetkezetekre vonatkozó szabályokat állapít meg. Többek között a normaszöveg értelmében a kölcsönbe adó, illetve az iskolaszövetkezet kérelmet nyújthat be az állami foglalkoztatási szervhez visszatérítendő támogatás iránt a felszámoló által elismertként nyilvántartásba vett vagy kölcsönzési díjra vagy szolgáltatási díjra vonatkozó követelésével kapcsolatban, ha a kölcsönzési díj vagy a szolgáltatási díj az esedékesség napján nem került megfizetésre, és a felszámolási eljárást a kölcsönzési díj vagy a szolgáltatási díj esedékességét követő 12 hónapon belül elrendelték.
A módosító javaslat a T/12732/10. számú, részletes vitát lezáró bizottsági módosító javaslat 7. pontját annyiban módosítja, hogy a támogatás a felszámolási eljárást megelőző 12 és nem csak 3 hónapban esedékessé vált követelés tekintetében is igényelhető.
A törvényjavaslat számos jogharmonizációs célú és előremutató szabályozást tartalmaz a foglalkoztatás területén, amelyhez kérem támogatásukat. Köszönöm a figyelmet. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me