DR. FAZEKAS SÁNDOR

Full text search

DR. FAZEKAS SÁNDOR
DR. FAZEKAS SÁNDOR földművelésügyi miniszter: Tisztelt Elnök Úr! Tisztelt Országgyűlés! Tisztelt Képviselő Úr! Tisztelt ellenzéki Képviselők! Örülök annak, hogy a jog és az igazság győzedelmeskedését önök ilyen harsogó üdvrivalgással fogadják. Gratulációnak tekintem ezt, hiszen a kormány részéről, az FM részéről mi mindig azt mondtuk, hogy a jogszabályoknak, a törvényeknek maximálisan megfelelve járt el a Nemzeti Földalap Kishantos ügyében és más ügyekben, más földügyekben is. (Gőgös Zoltán: Három fideszes alkotmánybíróval!)
Tisztelt Képviselő Úr! Remélem, hogy ugyanezzel a hangerővel fogja majd megismételni azt, hogy igenis győzött az FM álláspontja, az NFA álláspontja az Alkotmánybíróság előtt is. Utolsó ütőkártyáját is kijátszotta ugyanis a kishantosi csapat, a kishantosi pártközpont (Zaj az MSZP soraiban.), amely nem pusztán egy biogazdaság volt, hanem egyúttal egy éledező pártnak a központja is.
A földterületek hasznosításával kapcsolatban az Alkotmánybíróság megállapította ugyanis, hogy az az Alaptörvény előírásaival összhangban történt, tehát a 2010 után kialakított állami földhaszonbérleti pályázati rendszer teljes mértékben jogszerű. (Harangozó Gábor István: Ez az igazi szégyen!) A gazdák földhöz juttatását szolgálja ez a pályázati rendszer, ennek a szellemében jártunk el, és így fogunk eljárni a jövőben is. (Gőgös Zoltán: Amíg el nem zavarnak benneteket!)
Tisztelt Országgyűlés! Ezzel a döntéssel az is bebizonyosodott, hogy nincs igazuk azoknak, akik a kishantosi földek ügyében a magyar államot minden lehetséges fórumon, minden eszközt felhasználva támadni próbálták és próbálják. Az is várható volt, hogy a hangoskodásban is megnyilvánuló ellenzéki pártok most az Alkotmánybíróság szakmaiságát, az Alkotmánybíróság feladatellátását kifogásolják, Brüsszelhez fordulnak, csakúgy, mint a Greenpeace szervezet, de mi állunk ez elé.
Ahogy említettem, a magyar állam a törvényeknek megfelelően hasznosítja az állami földvagyont ebben az esetben is. Köszönöm szépen. (Taps a kormánypártok soraiban.)

 

 

Arcanum Newspapers
Arcanum Newspapers

See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me

Arcanum logo

Arcanum is an online publisher that creates massive structured databases of digitized cultural contents.

The Company Contact Press room

Languages







Arcanum Newspapers

Arcanum Newspapers
See what the newspapers have said about this subject in the last 250 years!

Show me